Verslagen

Uitslagen KNGU topsport      Uitslagen KNGU Oost

Clubkampioenschappen OLVO
Zaterdag 23 juni 2018 vond in de Kamphal te Wezep de clubkampioenschappen plaats.
Noa van den Bosch won de wisselbeker met een puntentotaal van 57.550.

Springkampioen werd Ilse Mensink en bij de jongens ging de wisselbeker naar Koen van het Ende.

Het was een zeer geslaagde dag, iedereen die geholpen heeft bedankt!

Klik op de link voor het verslag.
Volg ons ook op Facebook 50px!

Zaterdag 6 juni 2015 – NK Heren Leek

Zaterdag 30 mei 2015 – Springwedstrijd Wezep

Zaterdag 9 mei 2015 – Disctrictsfinale jongens Duiven

FullSizeRender (2)

 Zaterdag 28 maart 2015 – regiofinale jongens- Zwijndrecht
IMG_0388

 

Zaterdag 17 januari was de districtsfinale Oost turnen heren – Nijverdal

Dit is de eerste regionale finale, hierna start de landelijke wedstrijdcyclus. Voor
OLVO Wezep werden afgevaardigd Lucas Holtman en Benjamin Velema.
Lucas Holtman turnt nog geen jaar bij de herenselectie van OLVO en blijkt
een echte belofte te zijn. Lucas ontwikkelt zich enorm snel en laat dit
zien door in zijn eerste wedstrijd direct al in de 3e divisie uit te komen,
wat vrij zeldzaam is. Lucas turnt pupil niveau 9 en moest het opnemen tegen
een grote groep tegenstanders.

foto 1
Lucas bleek echter onverslaanbaar en een echt talentvolle turner die ook
onder de wedstrijddruk goed bleef presteren. Vanaf het eerste toestel gaf
hij de concurrentie het nakijken en stond Lucas bovenaan in het klassement.
Ook de jury kon zijn grote talent waarderen en hij kreeg dan ook hoge
waarderingen voor zijn nette uitvoeringen.
Welverdiend en trots mocht Lucas op zijn eerste wedstrijd het goud in
ontvangst nemen.
Benjamin Velema turnt niveau 5 in de categorie senior. Hij liet een goede
tshukahara zien op zijn openingstoestel sprong en ook op de brug bleek
Benjamin sterk. Een klein foutje op rek maakte hij weer goed door een
prachtig beheerste vloeroefening neer te zetten en hij werd dan ook op dit
onderdeel eerste. Benjamin eindigde op een mooie 5e plaats in het
eindklassement.

foto 2

Beide turners zullen op 7 februari in Tilburg de 1/8 finale van de
landelijke wedstrijden turnen.

Zaterdag 13 december 2014, Lichtenvoorde

Goede start turners OLVO Wezep
Zaterdag 13 december reisde er een delegatie turners af naar Lichtenvoorde voor de eerste regionale wedstrijd van het seizoen.
https://olvo-wezep.nl/goede-start-turners-olvo-wezep/

Zaterdag 1 november 2014, Dinxperlo

De junior C en senior B springgroepen van OLVO hebben uitstekend gepresteerd tijdens regionaal groepsspringen in Dinxperlo. Senioren B slepen 4 prijzen in de wacht en junioren C maar liefst 5 van de 6!

Foto´s

Zaterdag 25 oktober 2014, VTT toernooi Beekbergen1010113_362776460565271_7841444752548262972_n10371950_362776430565274_117568438238806013_n10374476_362776450565272_3633566802595828265_n

10702076_362776417231942_5443342392575702324_n

Zaterdag 5 april 2014, finalewedstrijd OLVO-turners, Varsseveld

Afgelopen zaterdag 5 april jl. turnden Kas Wunderink en Milan Wolf de finale voorgeschreven oefenstof in Varsseveld. Beide heren wisten in de voorrondes een plek in de finale te veroveren. Kas Wunderink komt in de leeftijdscategorie benjamin uit in niveau 13 en heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt waarbij hij zichzelf technisch sterk heeft verbeterd. Kas startte de wedstrijd sterk en stond tijdens de tussenuitslag op een tweede plek. Op het onderdeel voltige werd hij tweede en op het onderdeel ringen zelfs eerste! Helaas werd Kas door de jury streng gestraft voor een fout op sprong waardoor hij in het klassement kelderde. Uiteindelijk werd hij in het eindklassement 7e, een keurige prestatie voor het eerste wedstrijdjaar van deze talentvolle turner!

Varsseveld

Milan Wolf turnt in de categorie instap niveau 12 en turnde een zeer nette wedstrijd. Zo werd hij op het onderdeel rek derde en op het onderdeel ringen eerste. Milan eindigde net naast het podium op een geweldige 4e plek, een uitstekende prestatie!

Deze turners zijn zich nu alweer volop aan het richten op het nieuwe seizoen waarbij ze nieuwe onderdelen aanleren en een hoger niveau gaan doen, samen met een mooie groeiende groep andere talentvolle turners.

29 maart 2014, Bennekom, OLVO turnstertjes turnen pré-instap wedstrijd

Op 29 maart mochten een aantal jonge meisjes van OLVO, geboren in 2006 of 2007, meedoen aan een wedstrijd. Voor een aantal was het ervaren hoe een wedstrijd loopt, het was hun eerste echte wedstrijd. Voor een ander was het niet de eerste wedstrijd, maar niet minder spannend.

In de eerste ronde was Lieke Veen (6 jaar) aan de beurt. Ze mocht het opnemen tegen 27 andere jonge meisjes in het niveau D2. Ze begon vol goede moed en een grote glimlach op haar gezicht. Sprong was even spannend of de zweefrol ging lukken, maar uiteindelijk een keurige zweefrol en een 11e plaats voor dit toestel. Bij brug mislukte een onderdeel een beetje, hierdoor kreeg ze wat minder punten. Op balk turnde ze een keurige oefening met mooie gestrekte tenen. Hier werd ze 9e! Ook op vloer zette Lieke haar beste beentje voor. Voor Lieke een superprestatie en een erg leuke ervaring. Lieke werd in totaal 7e! Superknap!

Lieke

In de 3e ronde waren Michelle van Es, Yara van Oene, Romy Elzerman en Anouk Janssen aan de beurt (7/8 jaar). Deze meisjes turnen in de categorie pre-instap D2. Voor Romy en Anouk een echt nieuwe ervaring. Michelle en Yara hebben beide al een wedstrijd geturnd.

De meisjes begonnen op het onderdeel sprong. Michelle en Yara sprongen een keurige handstand platval,  Romy en Anouk een zweefrol. Voor Anouk gelijk haar beste onderdeel. Voor Yara ook, ze werd hier 4e. Michelle werd hier 6e.

Brug was het 2e toestel voor de meisjes. Na prima inturnen, zagen de meiden dit toestel wel zitten.  De meeste onderdelen lukten prima. Michelle wist hier 1e te worden!

Balk stond hierna op ze te wachten. Best een lastige oefening om te onthouden, of om precies te doen wat je moet doen. Met die zenuwen in je lijf, wordt het alleen nog maar lastiger. De juf mocht af en toe in actie komen om wat te zeggen. De meisjes hebben zich goed door de oefening heen geturnd. We weten weer een aantal aandachtspunten. Voor Michelle hier een 4e plaats, de andere meiden wat aftrek door voorzeggen of een onderdeel wat de jury net anders wilde zien.

Als laatste mochten de meisjes hun oefening op de vloer laten zien. Allemaal heel goed gedaan. Yara durfde het weer aan om de overslag te laten zien, alleen lukte de handstanddoorrol dit keer niet. Maar goed opgelost.

Tijdens de prijsuitreiking was het spannend: zou er iemand winnen? De meiden hadden geen idee maar hoopten dat natuurlijk wel! Anouk eindigde als 20e, Romy werd 17e, Yara werd 10e, allen met een goede ervaring op zak. Echt goed gedaan. En dan: Michelle werd 1e! Ze mocht op het allerhoogste podium klimmen om haar gouden medaille op te halen! Super meid!

20140329_154025


22 & 29 maart 2014 Turnsters 3e divisie turnen halve landelijke finale

Op 22 en 29 maart mochten Jarinke Eibrink en Maaike Kroeze hun districtswedstrijd en hun halve landelijke wedstrijd turnen in de 3e divisie, senior supplement C. Het hoogste niveau binnen OLVO,

Vorig seizoen wist Maaike zich ook te plaatsen voor deze wedstrijden, maar Jarinke maakte op de  halve landelijke finale haar debuut.

Als eerste de districtsfinale. De districtsfinale was een wedstrijd waarop veel turnsters risico’s wilden nemen, doordat de plaatsen voor de halve landelijke finale al vergeven waren. Maar ook een wedstrijd waarop een fout maken niet erg was, beter nu dan tijdens de landelijke wedstrijd.  Zo wist Maaike na deze wedstrijd waar de puntjes nog op de i gezet moesten worden en ging Jarinke de strijd aan door voor het eerst kip handstand op brug te turnen. Helaas mislukte dit, maar alle lof voor de poging. Voor beide zat er geen super hoge ranking in.  Wel hebben ze een prima wedstrijd gedraaid, op naar volgende week.

Die week later was de halve landelijk wedstrijd. De meiden mochten afreizen naar Duiven. Op een goed geregelde wedstrijd mochten beide beginnen bij het toestel balk. Alle zenuwen gelijk weg nar dit toestel. Er zaten wat schoonheidsfoutjes in . Wel een 8e plaats voor Maaike op dit toestel.

Op naar vloer. Met weinig training op een echte vloer, hebben de meiden toch alles er uit weten te halen. Hier voor Jarinke een 8e plaats. Op sprong turnden beide turnster een keurige half in half uit. Het niveau op deze wedstrijd is aardig opgeschroefd, dus eigenlijk was een sprong met een moeilijkere uitgangswaarde wel belangrijk. Dit is iets waar beide meiden voor gaan. Hier een 11e en 18e plaats voor 2 keurig uitgevoerde sprongen.

Op het scorebord was na 3 toestellen te zien dat Maaike en Jarinke op een respectievelijk 6e en 5e plaats stonden. 6 turnsters kregen een ticket voor het Nederlands (bonds) kampioenschap. Het werd dus spannend voor de meiden. Als laatste onderdeel was brug aan de beurt. De energie bij Maaike was aardig op ivm ziekte, maar toch gingen ze er allebei voor. Maaike turnde een keurige brugoefening, alle onderdelen lukten. Maar Maaike mist hier nog wat eisen en dus punten. Jarinke heeft normaal een wat hogere uitgangswaarde. Hierdoor is haar brugcijfer meestal wel goed. Deze keer mislukte helaas na 2 pogingen het zweefonderdeel, waar ook nog 2 vallen bij kwamen. Jarinke baalde ontzettend maar maakt haar oefening nog keurig af. Goed gedaan!

Maaike Jarinke half landelijk

Uiteindelijk werd Maaike 10e en Jarinke 16e. Een hele knappe prestatie voor deze 2 turnsters, ook al hadden ze zelf het gevoel dat er meer in zat. OLVO kan trots op jullie zijn!

 

22 maart 2014 – 6e divisie wedstrijd 2
Vandaag stond de 2e wedstrijd voor de 6e divisie-turnsters op de agenda.

Als eerste mocht Elke haar wedstrijdoefeningen laten zien en wat heeft ze het goed gedaan. Met een mooie 4e plaats op sprong en een erg mooie overslag op vloer, werd ze in totaal 5e.
In de derde wedstrijd mochten Marijn en Denise turnen. Vol zenuwen stonden ze op het eerste toestel, de balk. Deze stond hoog, waardoor Marijn het aandurfde een salto achterover als afsprong te maken. Heel gaaf. Ze werd beloond met een 1e plaats op balk. Denise heeft op brug haar krachten bij elkaar geraapt en vol trots voor het eerst tegenspreiden af gedaan. Denise heeft een podiumplaats weten te halen: 2e! Marijn is op een mooie 5e plaats geëindigd.
In de laatste wedstrijden waren nog de senioren G, de junioren H en de pupillen D3 aan de beurt.
Bij de senioren hebben Maureen en Nejla een nette wedstrijd geturnd. Maureen heeft besloten op de brug weer een salto af te doen en dat ging erg goed. Nejla heeft op sprong laten zien dat ze die plank de grond in kan stampen. Ze werd hier 2e. In totaal is Maureen op een prima 6e plaats geëindigd en werd Nejla, totaal onverwachts voor haar, 3e! Super!
De junioren hadden een wat wiebelig begin op balk. Dit hebben ze  op vloer helemaal goed gemaakt door hun plaatsen daar. Anne werd daarop 1e, Shirley 2e en Danja 3e! Het springen was toch nog best eng, maar alle drie zijn ze goed over de pegasus gegaan, waarbij Danja zelfs 2e werd. Na hard trainen is het Shirley en Anne gelukt een mooie tegenspreiden te laten zien op brug. In totaal zijn er ook bij deze meiden twee podiumplaatsen behaald. Anne werd 3e en Danja 1e! Shirley is netjes 9e geworden. Heel goed allemaal.
DSCF0380
Lisanne Mensink, Manon van Diepen, Alice van der Leest, Carola van der Velde en Denique Elzerman deden mee in de categorie pupil 2, D3. Een groep met wel 24 aanwezige deelnemers. Voor Lisanne, Manon en Alice was de brug het beste onderdeel van de dag. Manon en Lisanne kregen zelfs precies hetzelfde cijfer, een mooie 13,100 punten. Alice werd ondanks een val nog 11e op dit toestel met 13,450 pt. Carola heeft zichzelf overtroffen op vloer en turnde een strakke oefening met goed uitgevoerde elementen. Dat leverde een verdiende 9e plaats op dit toestel op. Denique liet vier stabiele oefeningen zien en werd zelfs 4e op balk en vloer wat haar een 5e plaats in het eindklassement opleverde. Lisanne werd 24e, Manon 21e, Alice 17e en Carola 14e.

De meiden hebben flink hun best gedaan en dat was te zien in de resultaten. Erg leuk meiden!

Op 12 april is de finale voor de 6e divisie. Hier zullen Elke, Denise, Nejla, Anne, Danja en Denique turnen.

 

5e divisie 8 maart, Beekbergen
Op 8 maart was het de beurt aan de 5e divisie turnsters van OLVO om hun 2e wedstrijd te turnen.

Na deze wedstrijd zou bekend worden welke turnsters zich geplaatst hebben voor de finale.

Als eerste waren de instappers Robin, Sanne en Esmee aan de beurt. Ook was Sammy, pupil 2 aan de beurt.

Deze meiden hebben zich zelf weten te verbeter ten opzichte van de eerste wedstrijd.  Alleen had Esmee pech bij haar sprong, waardoor ze wat naar beneden zakte. Wel heeft ze een keurige 9e plaats voor de vloer weten te behalen. Het beste toestel vandaag voor Robin was de balk, erg netjes gedaan. Maar ook op brug en vloer liet ze keurige oefeningen zien. Ze werd uiteindelijk 10e van de 26 deelneemsters. Sanne werd vandaag 14e, met een keurige brugoefening maar een wat haastige balk oefening. Een goede verbetering voor Sanne.

Sammy wist zichzelf te verbeteren op vloer, maar ook zij had pech bij 1 van haar sprongen.

IMG-20140308-WA0003

De volgende meiden die aan de beurt waren, zijn Noa en Romee. Na een 4e en 6e plaats de vorige keer, werd het spannend wat het vandaag zou worden. Een finaleplaats was zeker binnen handbereik.

Noa wist een super sprong neer te zetten, waarop ze 1e werd! Op balk werd Noa 6e, ondanks een val. Dus netjes gedaan. De beste toestellen voor Romee waren balk (3e) en sprong (8e). Het cijfer van Romee op brug klopte niet, maar ze zou 3e zijn op het onderdeel brug. Helaas had Romee wat pech op vloer, waar ze een onderdeel vergat wat zorgde voor een aantal punten aftrek.

Na een gecorrigeerd cijfer komt Romee op een 11e plaats en Noa uiteindelijk op een 5e plaats!

Ruim voldoende voor een finaleplaats voor Noa en Romee in de categorie pupil 1 D2.

 

Zaterdag 8 februari 2014, Turnsters OLVO plaatsen zich voor landelijk circuit.

Zaterdag 8 februari 2014 was het voor OLVO weer een drukke wedstrijddag.

Benjamin turnde in Tilburg zijn 1/8 finale in de 3e divisie.

In Doetinchem turnden Maaike en Jarinke hun finale in de 3e divisie. Tijdens die finale waren tickets te verdienen voor de districtsfinale en de landelijke voorrondes.

2014-02-08 Maaike en Jarinke finale 3e divTijdens de wedstrijd bleek dat het niveau erg verschillend was, soms erg hoog maar er werden ook hier en daar foutjes gemaakt . Ook bij de meiden waren er dingen die wel en niet lukten. Zo turnden Maaike en Jarinke een prima vloeroefening en sprong waren ze ook wel over te spreken. Dit resulteerde in een 3e plaats op sprong voor Maaike en een 10e plaats op vloer. Voor Jarinke was er een 8e plaats op vloer. Op het onderdeel brug wist Jarinke 4e te worden met een oefening die mooi doorliep maar niet helemaal naar wens was door een gemist onderdeel.

Tijdens de prijsuitreiking was het spannend of de meiden een ticket verdiend hadden, wel wisten we dat Jarinke maar 0,025 voor stond op Maaike.

Uiteindelijk bleek dat beide turnsters zich hadden geplaatst voor de districtsfinale én voor de landelijk voorrondes. Een superprestatie van deze meiden!

Tegelijk vond in ’t Harde de eerste wedstrijd van de 6e divisie plaats.

Hier turnden 6 meiden in de categorie pupil 2 D3. Voor deze meiden waren de oefeningen totaal nieuw en best moeilijk. Ze hebben allemaal erg hun best gedaan.
Zo was er voor Carola een 5e plaats voor vloer en voor Alice een 3e plaats op brug.
Deze meiden gaan nu lekker verder trainen voor de volgende wedstrijd in maart.

Ook voor de keuzemeiden was het dit jaar allemaal weer nieuw. In de categorie junior H turnden Anne, Shirley en Danja. Bij de senioren G turnden Maureen en Nejla. Het hoogste niveau van de dag was voor Denise en Marijn, zijn turnden bij de senioren supplement F.

Denise turnt weer sinds een paar maanden en was wel even zenuwachtig voor de wedstrijd. Maar ze ging er voor. Dit bleek op de scorelijst: Denise werd op de onderdelen balk en vloer 1e! Nu nog verder trainen op brug. Bij Marijn ging brug juist heel goed, ze turnde haar oefening keurig door. Ze had alleen helaas wat pech op balk, maar de rest dus goed gedaan.

Maureen en Nejla gingen er ook voor. Nejla een prima wedstrijd gedraaid, geen gekke dingen en leuk geturnd. Vooral op balk heeft ze alles ingezet om te blijven staan, ‘hakken in de balk’ zat in haar hoofd en dat heeft ze dus zeker gedaan! Ze werd ook nog 3e op het toestel brug en in het eindklassement eindigde ze als 6e.

Ook Maureen begon vol ervaring aan haar wedstrijd. Dit werd haar dag: tijdens de prijsuitreiking mocht zij de bronzen medaille in ontvangst nemen.

2014-02-08 deelneemsters 6e divOok kwamen Danja, Anne en Shirley in actie. Het toestel sprong zagen deze meiden erg tegenop. Komen ze er wel of niet? Maar alle drie de meiden hebben super gesprongen. Wat een opluchting voor ze. Ook hadden deze meiden een mooie vloeroefening, vol overtuiging. Wat resulteerde in een 1e plaats voor Anne en een 2e plaats voor Shirley op dit onderdeel.

2014-02-08 Maureen en DanjaVoor Danja kon de dag niet meer stuk, zij heeft een keurige wedstrijd gedraaid, goed voor een zilveren medaille! Anne eindigde als 5e en Shirley als 8e. Keurig gedaan dus.

 

Zaterdag 1 februari 2014, Varsseveld
Finale tickets op zak voor Kas en Milan       

Afgelopen zaterdag streden de turners Kas en Milan op de kwartfinale voorgeschreven oefenstof om een ticket voor de finale in Varsseveld.

Voor beide heren hun tweede wedstrijd in hun prille turncarrière, waarbij ze zich wederom kranig staande wisten te houden.

Kas Wunderink turnt in de categorie benjamin niveau 13 en zette een geweldige prestatie neer op het onderdeel ringen waarop hij 1e werd. Ook op de overige vijf toestellen turnde hij netjes en stabiel en verbeterde hij zijn persoonlijke eindscore. Kas werd voor zijn harde werken beloond met een bronzen plak en een ticket naar de finale.

milan en kas

Milan Wolf, aanstormend turntalent, overtrof zichzelf en turnde een fantastische wedstrijd. Met een enorm goede focus en zeer strakke lijnen werd hij op het koningstoestel rek 1e en bewijst hij daarmee dat hij de nieuwe Epke Zonderland gaat worden. In een groot deelnemersveld kwam Milan net te kort voor een medaille en eindigde hij als 6e, maar heeft hij hiermee wel een ticket naar de finale verdiend! Beide heren zullen op 6 april op de finale weer in actie komen.

1 februari 2014, Putten, Pre-instappers OLVO turnen in nieuw turnpakje

Voor de pre-instappers Michelle van Es (7 jaar) en Yara van Oene (7 jaar)  was het op 1 februari een spannende dag. Het was de dag van hun wedstrijd.
Michelle en Yara mochten als eerste turnen in het nieuwe turnpakje van OLVO. Omdat de pakjes op zich laten wachten, mochten zij de paspakjes alvast testen.

De meiden reisden af naar Putten om daar hun wedstrijd te turnen met nog veel meer andere meisjes van 6,7 en 8 jaar.

Michelle en Yara begonnen bij het onderdeel balk. Ze lieten beheerste elementen zien en Michelle kreeg een jurycompliment voor haar hoge sprongen.
Het volgende onderdeel was vloer. Hier liet Yara o.a. een keurige overslag zien, waar Michelle wat pech had door iets verkeerd om te doen.

Op naar sprong: hier lieten de meiden een handstand tot ruglig zien. Ook weer prima gedaan. Het laatste toestel van de meiden was brug. Hier had Yara even pech met de buikdraai. Michelle liet hierbij zien genoeg kracht te hebben.

Yara eindigde uiteindelijk op een keurige 6e plaats en Michelle op de 9e plaats in een sterk deelnemersveld.

Deze wedstrijd lieten de meiden zien en prima bij te horen! Ga zo door meiden!

spreidhoeksteun

Finaleplaatsen turnsters OLVO, 25 januari

Op zaterdag 25 januari was het de buurt aan onze 3 divisieturnsters Maaike Kroeze, Jarinke Eibrink en Jet de Groot om hun 3e wedstrijd te turnen.

Bij deze laatste voorronde was het voor de meiden de laatste kans zich te plaatsen voor de finale. Maaike en Jarinke stonden er al goed voor, dus voor hun de taak zo dicht mogelijk bij of op het podium te komen. Jet zag deze laatste wedstrijd vooral als uitdaging om nieuwe elementen te turnen op een wedstrijd, omdat een finaleplaats er niet meer in zat. En dit heeft ze gedaan, met respect van de jury.

Maaike eindigde deze wedstrijd op een keurige 4e plaats, met een 2e plaats op vloer. Hierbij plaatste Maaike zich als 3e voor de finale. Jarinke stond dit keer op plaats 8, met pech op balk maar een 3e plaats op sprong en brug.  Jarinke drong hiermee als 7e door tot de finale.

Maaike en Jarinke zullen 8 februari gaan om daar hun finale te turnen.

De turnster van de 4e divisie hebben nog een wedstrijd te gaan om zich te plaatsen voor de finale en zo ver mogelijk te komen. Zij mogen zich op 15 maart nog een keer bewijzen. Voor een aantal is een finale plaats al bijna zeker. Andere mogen zich nog een keer van hun beste kant laten zien.
instappers 4e divisie

4e divisie deelneemsters 3 en 4e ronde

 

 

 

5e divisie, 18 januari

Voor de turnsters van OLVO in de 5e divisie was het op 18 januari tijd voor hun eerste wedstrijd.

Hier zijn een aantal oefenpuntjes uit gekomen zodat de meiden weer verder kunnen.
Bij de instappers D2 eindigden Esmee Beekhof, Robin Wassenaar en Sanne Wolf op een 19e, 20e en 21e plaats.
Sammy During turnde bij de pupillen 2 D2. Haar wedstrijdvoorbereiding had beter gekund, dus de volgende wedstrijd zal Sammy er beter voor staan!

Bij de pupillen 1 D2, turnden Romee Vierhuis en Noa Junte. Ze turnden beide en keurige wedstrijd! Zo werd Romee eerste op het onderdeel balk met een beheerste balkoefening. Door een pech op sprong, kwam ze daar wat lager uit. Noa turnde ook erg constant, alleen viel ze helaas een keer van de balk. De meiden eindigden op 6e (Noa) en als 4e (Romee).

Noa en Romee

Super gedaan dus!

14 januari 2013, Wageningen (Jongens)
Benjamin Velema, districtskampioen Oost

In Wageningen vond afgelopen zaterdag de turnwedstrijd om de titel districtskampioen plaats. Aan deze wedstrijd namen de 3e divisie turners deel die vanaf februari meedingen in de race voor een ticket naar het Nederlands Kampioenschap.
Voor OLVO-Wezep komt Benjamin Velema uit in de categorie senior niveau 5.
Benjamin zette direct een statement neer op brug door een zeer nette oefening uit te voeren met risicovolle elementen. Ook op het onderdeel rekstok turnde hij zeer netjes en dit leverde hem de waardering van de jury op en werd hij tweede op dit toestel. Ook op het onderdeel voltige bleek Benjamin onverslaanbaar en liet hij een moeilijke oefening met een hoge uitgangswaarde zien. De concurrentie moest met lede ogen aanzien hoe Benjamin zich door een tsukahara op sprong zich verzekerde van een podium plek.
Benjamin werd beloond met het goud en de titel districtskampioen district oost!
Trainster Inge Afman is erg tevreden:” Benjamin heeft laten zien dat hij een geduchte tegenstander is. Hij heeft een zeer goede start van dit seizoen gemaakt, een betere start had hij zich niet kunnen wensen en ik heb dan ook hoge verwachtingen van hem in de landelijke competitie”.

Goud voor Benjamin !

Goud voor Benjamin !

7 december 2013
Sinds september heeft OLVO met veel succes een jongensselectie opgestart. Trainster Inge Afman is zeer lovend over de turners: “ Zowel Kas als Milan zijn zeer getalenteerd en ondanks dat ze nog maar enkele maanden turnen, weinig trainingsuren en minimale faciliteiten hebben zijn ze enorm aan het ontwikkelen en worden ze iedere week beter. Het is prachtig om deze groei te zien en verder te mogen ontwikkelen”.
Hoewel beide jongens nog nooit eerder aan een wedstrijd hadden deelgenomen wisten ze zich goed staande te houden tijdens de ¼ finale. Zo werd Kas op het onderdeel voltige en rek 3e en op het onderdeel ringen 2e. Tijdens de prijsuitreiking werd Kas blij verrast en veroverde hij de bronzen medaille.

Inge, Kas en Milan
Ook Milan liet hij zijn talent niet onopgemerkt voorbij gaan en turnde een stabiele wedstrijd in een groot deelnemersveld. Zo werd hij op het onderdeel brug 3e, op het onderdeel ringen 4e en zette hij een prachtige vloeroefening neer waar hij 1e op werd.
In het eindklassement werd Milan beloond voor zijn talent en harde werk en mocht hij op het podium de bronzen medaille in ontvangst nemen.
Een vliegende start voor deze turners! In februari zullen ze tijdens de ½ finale een ticket naar de finale proberen te bemachtigen.

23 november 2013, Beekbergen
1e voorwedstrijd 3e divisie. Maaike goud, Jarinke brons!

Maaike en Jarinke

Maaike en Jarinke

Op 23 november was het de beurt aan de 3e divisieturnster Maaike Kroeze, Jarinke Eibrink en Jet de Groot  om in Beekbergen hun eerste voorwedstrijd te turnen. Voor Jet een vrijwillige promotie van de 4e naar de 3e divisie. De blessure van een maand geleden speelde helaas nog wel op. Het beste onderdeel voor Jet was sprong, hier eindigde ze als 3e. Ze heeft zeker laten zien hier prima mee te komen. Tijdens de wedstrijd maakt Jarinke het spannend voor ons door elementen op balk weg te laten, niet bewust bleek later. Met een keurige klassering op brug (2e) mocht zij een bronzen medaille mee naar huis nemen. Tijdens de prijsuitreiking werd het gezellig op het podium, want Maaike Kroeze kreeg een gouden medaille omgehangen. Ook bleek ze het hoogste cijfer op balk te hebben. Maaike stond op de 1e plaats samen met Evelien Brands van Pegasus uit Heerde, waarbij de meiden vorig seizoen tijdelijk getraind hebben ivm zwangerschapsverlof van Marijke. Een superpodium dus! Op 14 december turnen deze meiden hun 2e voorwedstrijd op weg naar de finale.


16 november 2013, Beekbergen, 1e voorwedstrijd 4 divisie

Op 16 november werd  in Beekbergen de eerste wedstrijd van de 4e divisie geturnd. Namens OLVO namen hier 11 turnster aan mee, van instap tot senior.

De dag begon met de jongste deelneemsters van OLVO, instappers Amy, Aline en Nienke.  Het beste toestel van Amy bleek brug te zijn, met een nieuw onderdeel in de oefening.  Nienke turnde strak op het onderdeel brug en overtrof haar angst op balk door gewoon de koprol te turnen. Aline Veen had haar zenuwen goed in bedwang en liet zich van haar beste  strakke turnkant zien. Zo haalde ze op brug de hoogste score van de instapturnsters en op vloer de 4e score. Goed voor een zilveren medaille voor Aline Veen.

Verder deden hier nog 3 pupil 2 D1 meiden aan mee: Dewi, Deborah en Melanie.
Deborah is van de 6e divisie gepromoveerd naar de 4e divisie, dat is dus een flinke overstap. Deborah eindigde deze eerste wedstrijd op een 20e plaats, maar heeft zeker potentie hoger te eindigen. Dewi eindigde op een 18e plaats met een keurige 9e plaats op vloer. Melanie heeft een keurige wedstrijd gedraaid. Met een 4e plaats voor balk eindigde ze inhet eindklassement op de 7e plaats. Al een goede positie richting finale. Nu op naar de 2e en 3e voorwedstrijd.

In de categorie jeugd 1 D1 turnden  Eloise en Sarah. Sarah wist 3e te worden op balk en 5e op vloer. Ze eindigde als 7e in het eindklassement. Met een 4e plaats op sprong, eindigde Eloise als 13e. Beide meiden hebben nog verbeterpunten en zijn vastbesloten de volgende wedstrijd nog hoger te eindigen.

De 2 juniormeiden Isabelle en Denise zijn tijdens wedstrijden altijd erg aan elkaar gewaagd. Zij turnen supplement E. Bij Denise was het nog spannend of haar brugoefening helemaal ging lukken. Ze heeft laten zien dat ze het kan. Ook haar beste onderdeel balk turnde ze weer keurig, hierbij eindigde ze als 3e. De beste toestellen voor Isabelle waren brug en vloer. Op vloer eindigde ze als 6e. In het eindklassement eindigde Denise als 7e en Isabelle als 12e in een groot deelnemersveld van 31 turnsters. Een knappe prestatie van deze jonger juniormeiden.

In de categorie senior D turnde Jenneke Bos. Met een 4e plaats op sprong, 2e op balk en 3e op vloer zou je toch denk dat een hoge klassering haalbaar is. Helaas gooide het onderdeel balk roet in het eten. Ze miste hier ruim 4,5 punt. De balkoefening wordt aangepast en met vol goede moed gaat Jenneke richting de volgende wedstrijd. Deze wedstrijd is op 11 januari.

9 november 2013
Groepsspringwedstrijden

Op 9 november was het tijd voor de eerste springwedstrijd van het seizoen.

De groepsspringwedstrijden stonden op het programma. OLVO nam hier deel met 3 groepen: een jeugd D groep, junior D en een senior C groep. Alle drie de groepen deden mee op 6 onderdelen.

De jeugd D groep bestond uit veel debuterende meisjes in het groepsspringen. De jonge meiden hebben prima laten zien wat ze aan kunnen. In een sterk deelnemersveld wisten ze 2x een zilveren  beker te winnen.

De seniorengroep bestond dit jaar uit een aantal nieuwe springsters in de senior C categorie. Deze groep wist 2 gouden bekers te veroveren en verder 2e en 3e plaatsen.

De juniorengroep lieten even zien wat zij kunnen. Zij wisten op elke onderdeel de eerste plaats te halen. Dit betekent 6 gouden bekers voor deze groep! Een superprestatie!

Alle groepen hebben zich op alle onderdelen weten te plaatsen voor de finale in maart. De meiden kunnen dus met recht trots op zichzelf zijn.

 

1 juni 2013, Districtsfinale 4e divisie Enter

Jet de Groot, senior niveau 5, scoort, na 3 voorrondes en deze uiteindelijke districtsfinale, een fantastische 14e plaats (3e op sprong en 9e op vloer). Haar vloeroefeningen waren mooi met stabiele landingen.

Districtsfinale Enter

Denise Scheffer, jeugd niv. 7., heeft genoten van vloer.

Denise, 2013-06-01

 

Zaterdag 6 april was de finale van de 6e divisie en instap D2 in Putten. De instappers Noa Junte en Romee Vierhuis, hadden er erg veel zin in. Het is natuurlijk al een top-prestatie om in de finale te staan! Er waren weinig zenuwen te bekennen. Zowel Noa als Romee hebben een goede wedstrijd geturnd, met een mooie 20e plaats.

De junioren Nejla Kuz en Marijn Wolff waren best zenuwachtig, maar hadden er ook veel zin in. Marijn heeft een fantastische 2e plaats behaald. Ze was er zelf nogal verbaasd over, maar na zo’n goede wedstrijd, zat een hoge ranking er wel in! Nejla is geëindigd op een nette 15e plaats, waar we ook erg trots op zijn! We kijken terug op een leuke wedstrijd, waar vooral het plezier voorop stond.

 

6 april 2013 - Putten

6 april 2013 – Putten

 

 

 

Benjamin Velema, OLVO-Wezep, districtskampioen Oost

 

In Wageningen vond afgelopen zaterdag de turnwedstrijd om de titel districtskampioen plaats. Aan deze wedstrijd namen de 3e divisie turners deel die vanaf februari meedingen in de race voor een ticket naar het Nederlands Kampioenschap.

Voor OLVO-Wezep komt Benjamin Velema uit in de categorie senior niveau 5.

Benjamin zette direct een statement neer op brug door een zeer nette oefening uit te voeren met risicovolle elementen. Ook op het onderdeel rekstok turnde hij zeer netjes en dit leverde hem de waardering van de jury op en werd hij tweede op dit toestel. Ook op het onderdeel voltige bleek Benjamin onverslaanbaar en liet hij een moeilijke oefening met een hoge uitgangswaarde zien. De concurrentie moest met lede ogen aanzien hoe Benjamin zich door een tsukahara op sprong zich verzekerde van een podium plek.

Benjamin werd beloond met het goud en de titel districtskampioen district oost!

Trainster Inge Afman is erg tevreden:” Benjamin heeft laten zien dat hij een geduchte tegenstander is. Hij heeft een zeer goede start van dit seizoen gemaakt, een betere start had hij zich niet kunnen wensen en ik heb dan ook hoge verwachtingen van hem in de landelijke competitie”.