Nijntje beweegmorgen brengt kleuters en peuters in beweging

WEZEP – Maandag 19 oktober, de eerste dag in de herfstvakantie, begon sportief voor een aantal peuters en kleuters uit Wezep en omgeving. Gymvereniging OLVO had drie weken kennismakingslessen verzorgd op scholen en peuterspeelzalen om het Nijntje beweegdiploma onder de aandacht te brengen. Deze morgen was er als vakantieactiviteit een vervolg waaraan zo’n 25 kinderen deelnamen. Gedurende de ochtend kwamen allerlei facetten van bewegen aan de orde. Dingen als kruipen, klimmen, springen en evenwicht houden kwamen terug in de beweegvormen. De morgen werd centraal begonnen en afgesloten, tussendoor was er een lekker dorstlessende beker drinkwater! Het gehele kennismakingstraject van het Nijntje beweegdiploma is een samenwerking tussen gymvereniging OLVO en de combinatiefunctionarissen sport en gezondheid van Goed Bezig Oldebroek. Volgende week is er nog één mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken, daarna begint de cursus die toewerkt naar het daadwerkelijke diploma.

IMG_0123

Nijntje beweegdiploma
Waar het halen van een zwemdiploma al vaak onderdeel van de opvoeding is blijft met name de motorische ontwikkeling vaak achter. In de leeftijd van twee tot zes jaar vindt de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Met deze twee dingen in het achterhoofd heeft de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) twee beweegdiploma’s in het leven geroepen. Gymvereniging OLVO biedt dit vanaf dit seizoen aan onder leiding van een gediplomeerde trainer.

Aan het einde van de cursus -nadat alle onderdelen worden beheerd door het kind-  wordt een diploma uitgereikt. Gemiddeld genomen betreft dit zo’n 25 lessen.
IMG_0153

Verder kennis maken
In de week na de herfstvakantie kan men deelnemen aan een proefles op donderdag 29 oktober van 16.00-17.00 uur in de gymzaal aan de Sneeuwbesstraat 26 in Wezep. Hierbij kunnen de kinderen van 3 tot en met 6 jaar nog eens komen ruiken aan de lessen van het Nijntje beweegdiploma. LET OP: Aanmelden voor de proefles na de herfstvakantie via www.goedbezigoldebroek.nl is verplicht.

Vervolgens wordt er in een traject van ongeveer een half jaar spelenderwijs toegewerkt naar het officiële Nijntje beweegdiploma.  Het is ook altijd mogelijk om later in te stappen.

Kosten en aanmelden
Er bestaat de mogelijkheid om per maand te betalen, er is ook een mogelijkheid om voor een all-in prijs van €80,- het beweegdiploma te behalen. De proefles is kosteloos, omdat er maar een beperkt aantal plaatsen zijn is aanmelden via www.goedbezigoldebroek.nl voor deze activiteit wel verplicht. Wil je meer informatie over het traject, of je opgeven voor de cursus die vanaf november start, neem dan contact op met OLVO via: www.olvo-wezep.nl / lien1981_3@hotmail.com / 06 13 249 905 Voor alle foto’s van de Nijntje beweegmorgen, klik hier

Kijk hier voor meer informatie over het Nijntje Beweegdiploma.

 

IMG_0187

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.