Avond4daagse

Avond4daagse Wezep e.o.
Donderdag 25 mei 2023

DE MEDAILLE IS BINNEN…

Hoe prachtig is het waterwingebied van Vittens: de Wezeperheide.
Vandaag mochten de 15 en de 10km wandelaars binnen de hekken lopen.
De Schotse Hooglanders werden door de kuddebeheerder in de gaten gehouden.
Andere paden dan andere jaren.
De bult over is ook best pittig maar weer een prachtige route. Daarna met alle deelnemers over “De Laatste Loodjes”.
Een waar feestje op de Noordsingel.
De burgemeester van Oldebroek mevrouw Haseloop heeft heel wat handen geschud, gesprekjes gevoerd, een t-shirt uitgereikt aan onze 15km Kanjer en de wisselbokaal aan de Looschool.

De wisselbokaal is voor de school die gemiddeld de langste afstand per persoon heeft gelopen.

We bin d’r Uut, de Eendracht en de VLS hebben met hun muzikale klanken er een waar feestje van gemaakt. Alle toeschouwers langs de kant hebben er van genoten.

En voor alle lopers: de medaille gehaald!!

Het plan voor komende tijd: nagenieten van een geslaagd evenement!

De beentjes mogen omhoog!

———————————————————————————————————-

Avond4daagse Wezep e.o.
Woensdag 24 mei 2023

Het eind is in zicht…

De woensdag was ook top! De wandelingen gingen weer door bijna alle straten van Wezep.
De 5km door de Akkers.
De 15km achter het Buitencentrum langs, via Oldhorst naar IJsselvliedt en door naar het Vinkennest.
De 10 km via de Duivendans door het Vinkennest naar IJsselvliedt en via de Akkers weer naar het plein van de Huiskamer waar dit jaar weer de Start en Finish was.

De toegang tot de Akkers was een waar feestje. Ontzettend veel toeschouwers die eerst de 5km lopers aan kwamen moedigen en daarna de 10km wandelaars nog een hart onder de riem staken voor de laatste kilometers.
Onze 15km wandelaar is bij het Buitencentrum aangesproken door een meneer die het wel heel erg sneu vond dat hij de enige 15km wandelaar was.
Een oproep voor komende jaren: Loop ook eens de 15km route, je komt waarschijnlijk op plekjes waar je nog nooit geweest bent!

De kinderboerderij Voskuilerhoeve heeft de hekken geopend voor de mindervalide deelnemers.
Wat vinden deze deelnemers het ook fijn om de verschillende dieren weer eens te mogen knuffelen, bewonderen en aaien.

U wordt uitgenodigd om morgen het defilé mee te komen vieren.
Tegen 19:15 uur worden de eerste wandelaars verwacht op  “De Laatste Loodjes” , de Noordsingel in dagelijkse taal!
Tussen de luchtbogen van de firma van Werven is het feestgedeelte.
We bin d’r uut, de Eendracht en de VLS maken er met hun muziek weer een gezellige happening  van. Burgemeester Haseloop, Bernadette Folkerts en Roelof Wichers nemen ter hoogte van de Gerbrandystraat het defilé af.
De burgemeester deelt hier ook de Wisselbokaal uit aan de school die gemiddeld de meeste kilometers heeft gelopen per deelnemer.

Het plan voor donderdag: weer iets warmer, een geweldig feest op “De Laatste Loodjes” !

Maar we zijn er nog niet!

 

———————————————————————————————————-

Avond4daagse Wezep e.o.
Dinsdag 23 mei 2023

Over de helft…

De 2e avond van de avondwandel4daagse 2023 in Wezep en omgeving zit er al weer op. De bewoners van de kinderboerderij vonden het beregezellig dat de wandelaars van de 5km even bleven hangen tijdens hun net begonnen wandeling. Het was één en al gezelligheid tussen de geitjes, konijntjes schapen, hangbuikzwijntjes en nog veel meer dieren. Maar de wandelaars moesten door! Nog een km of 3 door de Voskuilersteeg, Kerkweg en Wezep Noord. De pauzeplek was voor de meeste scholen op het parkeerterrein van WHC.

De 10 en de 15km ging via de buitenkant van het waterwingebied, de leemculeweg en het betonnen fietspad naar de carpoolplaats in Hattem. Bij het voetbalveld van Noord Veluwe Boys mocht de 15km wandelaar nog 6km via Hattemerbroek afleggen. En deze kanjer kan dat ook gewoon ff….

De mindervaliden hebben genoten in de Akkers en de buurt van de Jachtlaan, Boslaan enzovoorts. Hoe fijn is het om in een bomenrijk gebied te mogen wandelen en ook nog mogen genieten van de prachtige huizen, tuinen en de mensen die er wonen. Samen in beweging zijn is genieten. Kijk maar eens naar de foto’s die “onze” Alida Bosma weer heeft gemaakt. Het straalt ervan af!
Morgen mag er weer geknuffeld worden op de kinderboerderij. Elkaar ontmoeten, mensen leren kennen, bewegen, er zijn voor anderen: het maakt het leven zoveel mooier!

De 15km gaat richting t Loo, Oldhorst, IJsselvliedt en het Vinkennest door en via de Voskuilerdijk weer  terug. Ook even een blik werpen op de nieuwe af en oprit van de A28.

De 10km loopt de 15 tegemoet. Zij lopen alleen via het Vinkennest en IJsselvliedt.
Inwoners van de Akkers kunnen de stoeltjes ook in de voortuinen zetten want de 5km wandelaars komen naar jullie toe.

Het plan voor woensdag: iets warmer weer, finishen: want morgen liggen de medailles klaar!

Bewegen en in beweging zetten maakt het leven mooier!

 

———————————————————————————————————-


Avond4daagse Wezep e.o.
Maandag 22 mei 2023

KIEKEN wat t wordt…

Wat een verhalen weer onderweg, op de eerste avond van de avond4daagse van Wezep e.o.
De wandelaars hadden er zin in, het weer was een klein beetje aan de broeierige kant maar dat mocht de pret niet drukken. Op de planning stond 5, 10, 15 kilometer of een route voor minder validen van ongeveer 5km.

De zorginstellingen hadden gelukkig een groot aantal verkeersregelaars opgeleid via de organisatie van de avond4daagse, ook het aantal duwers/vrijwilligers is vast nog nooit zo hoog geweest want er liepen meer dan 75 mindervaliden mee. Wat prachtig dat dit mogelijk gemaakt kan worden door zoveel inzet.

Ook de lange linten wandelaars van kinderen, begeleiders en individuele wandelaars die heel Wezep doorkruisten was weer een prachtig gezicht. Mensen aan de kant van de weg die de wandelaars aan kwamen moedigen. Opa’s en oma’s die net te laat zijn omdat de wandelaars harder lopen dan ingeschat is. Opa’s en oma’s die op vakantie gaan en nu de beloning voor 4 avonden wandelen al maar vast kwamen brengen: prachtig!

Gezichtjes die op genieten staan. Gezichtjes die last hebben van de warmte. Gezichtjes die trots uitstralen. De eerste avond uitgelopen, nog maar 3 te gaan!!

Ondanks dat het terrein rondom het winkelcentrum nauwelijks begaanbaar is zijn er weer mooie routes gelopen. Elke dag wordt een andere kant van Wezep aangedaan. Ook in het mooie bosgebied van Hattem zijn enkele routes uitgezet die deze week nog aan bod komen. En natuurlijk wandelen we ook nog richting ’t Loo en door de kern van Hattemerbroek.

Dinsdag gaan we met de 5km via de Kinderboerderij, de 10 en 15km gaan via de Leemculeweg naar carpoolplaats Hattem en de 15km gaat nog door Hattemerbroek om de km’s compleet te maken.
De mindervaliden gaan via de akkers naar de Landhuisweg en omgeving.

Het plan voor dinsdag: iets minder warm, weer een mooie wandeldag met een hoop moed, plezier, lol, gezang en vrolijkheid!

Het werd een uitstekende avond!


———————————————————————————————————-

Mei 2023

De digitale inschrijving  is gesloten. Op de startavond 22 mei kan je nog inschrijven tussen 17:30 en 18:00 uur op het plein van de Huiskamer. Hier is ook de Start  en Finish. Het adres van de Huiskamer is Meidoornstraat 20, 8091 JX Wezep. U ontvangt hier ook de wandelroute.

Op de startdag is het inschrijfgeld € 6,00 per persoon. Dit geldt ook voor deelnemers die aan een al gevormde groep worden toegevoegd.

Maandag, dinsdag en woensdag is de starttijd voor alle afstanden 18:00 uur.
Donderdag start de 15 km om 16:45 uur, de 10 km om 17:30, de 5km en de minder validen om 18:45 uur.

 

Maart 2023

Nieuws van de Project Groep Aw4D Wezep eo.

In januari 2023 zijn wij als Projectgroep Aw4D Wezep gestart met de voorbereidingen voor de 41e editie van de Avondwandelvierdaagse Wezep en omstreken. (22 mei t/m 25 mei 2023) De aanvraag voor de vergunning is ingediend, we hebben daarover nog overleg met de gemeente Oldebroek, maar gaan er vanuit dat de Avondwandel4daagse door kan gaan.

In februari zijn vrijwilligers benaderd, is de e-learning voor Verkeersregelaars gestart, zijn routes uitgestippeld, in concept uitgeschreven en worden op dit moment proef-gelopen.
Scholen en zorg instellingen zijn geïnformeerd.
De organisatie van de slotavond is inmiddels ook gestart.

Deze 41ste editie worden routes uitgezet voor de 5km, 10km,15km en voor de mindervalide deelnemers.

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor Start en Finish, controleposten (vanaf 16 jaar) en verkeersregelaars.

Wil je als vrijwilliger meehelpen?
Graag een mail naar pg@aw4dwezep.nl

We hopen op heel veel deelnemers, zodat Wezep weer wandelt van maandag 22 mei t/m donderdag 25 mei 2023.
Loop je ook mee?
Wij hebben er zin in!

Project Groep Aw4D Wezep e.o.