Avond4daagse

Avondwandelvierdaagse Wezep en omgeving
16 tot en met 19 mei 2022

De 40ste editie van de Wezeper avond4daagse is een feit. En wat voor een editie! Na ruim 2 jaar niet gewandeld te hebben deden er weer meer dan 1300 sportievelingen mee voor een medaille.

9 scholen uit de gemeente Oldebroek gingen de uitdaging aan om er samen met de projectgroep avond4daagse Wezep e.o. een geweldig festijn van te maken. Wat een inzet! Onbetaalbaar wat deze vrijwilligers binnen de scholen doen.

5 zorginstellingen hebben er voor hun bewoners en cliënten een geweldige 4daagse van gemaakt. Samen met de duwers, koffieschenkers en andere vrijwilligers hebben ze ervoor gezorgd dat de minder validen de mooie omgeving van Wezep mochten bewonderen. Bekenden buiten ontmoeten, genieten van het prachtige wandelweer en het buiten zijn. Zo fijn dat het mogelijk gemaakt kan worden.

Veiligheid staat binnen de projectgroep van de avond4daagse voorop. Daarom is zij ook bijzonder blij met de verkeersregelaars. Hun inzet elke avond om het verkeer in goede banen te leiden wordt zeer gewaardeerd.

Bij de zorginstellingen lopen er 2 verkeersregelaars per avond de hele route mee en zetten elk kruispunt af om de minder validen over te laten steken.
Nieuw dit jaar waren de verkeersregelaars bij de scholen. Zij hadden de taak om de wandelaars van de school vanaf het schoolplein veilig tot de door de projectgroep uitgestippelde route te begeleiden. Dit was voor de diverse partijen even wennen, maar pakte goed uit. Het heeft ook samenwerking tussen de scholen bewerkstelligd. Mooi dat het zo geregeld kan worden.
De verkeersregelaars die de route beveiligen zijn vaak oudgedienden waar de projectgroep ontzettend blij mee is. Toch waren er dit jaar ook verkeersregelaars die voor het eerst inzetbaar waren. Zij staan altijd bij iemand met ervaring. Langs de route stonden mensen die zich spontaan aangemeld hebben om volgend jaar ook als verkeersregelaars mee te willen werken.

Dankbaar is de projectgroep dat het calamiteitenplan niet in werking gesteld hoefde te worden. Alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers zijn aan het eind van de 4daagse weer veilig thuis gekomen.
De EHBO is weinig tot niet in actie gekomen. Zij zaten elke avond bij Start en Finish en halverwege de 10km op de route.

De projectgroep dankt haar sponsoren. Zonder hen was het niet mogelijk dit evenement te organiseren.
Een bijzonder dank gaat naar mevrouw Lokhorst van de gemeente Oldebroek.

De 41ste editie van de avondwandel4daagse is gepland van 22 tot en met 25 mei 2023! Zet het alvast in uw agenda.

We hopen u dan te ontmoeten.
Projectgroep avondwandel4daagse Wezep e.o.

Hetty Beekhof, Roelof Wichers, Joop van Bruchem en Gerrie Mulder
pg@aw4dwezep.nl

______________________________________________________________

Maart 2022

Nieuws van de Project Groep Aw4D Wezep eo.

It’s a GO !

Na een weloverwogen inventarisatie van mogelijkheden, enige creativiteit, brainstormen en veel overleg, zijn we eind januari 2022 als Projectgroep Aw4D Wezep gestart met de voorbereidingen voor de 40e Avondwandelvierdaagse Wezep en omstreken. (16 mei t/m 19 mei 2022) De aanvraag voor de vergunning is ingediend, we hebben daarover nog overleg met de gemeente Oldebroek, maar gaan er vanuit dat de Avondwandel4daagse door kan gaan.

In februari zijn vrijwilligers benaderd, is de e-learning voor Verkeersregelaars gestart, zijn routes uitgestippeld, in concept uitgeschreven en worden op dit moment proef-gelopen.
Scholen en zorg instellingen zijn geïnformeerd.
De organisatie van de slotavond is inmiddels ook gestart.
De voorbereidingstijd is wel heel erg krap, maar we gaan ervoor.

Deze 40e editie worden routes uitgezet voor de 5km, 10km en voor de mindervalide deelnemers.
De 15km routes worden dit jaar helaas NIET gelopen,
daarvoor is jammer genoeg onvoldoende capaciteit.

Wil je als vrijwilliger meehelpen?
Graag een mail naar pg@aw4dwezep.nl

We hopen op heel veel deelnemers, zodat Wezep weer wandelt van maandag 16 mei t/m donderdag 19 mei 2022.
Loop je ook mee?
Wij hebben er zin in!

Namens de Project Groep Aw4D Wezep eo.,
Sportieve groet,

Joop van Bruchem
Voorzitter PG

___________________________________________________________

Bericht van de Burgemeester:

Beste lopers en anderen,

Het is weer zo ver! Eindelijk! Na een aantal jaren van aanpassen en onmogelijkheden staan de lopers dit jaar weer te trappelen voor de avondvierdaagse van Wezep. En dat is mooi! Voor mij het eerste jaar in de gemeente Oldebroek dat ik de avondvierdaagse meemaak. Maar ik weet, de avondvierdaagse is zoveel meer dan gewoon een serie wandeltochten. Het is gezond, het is sociaal, het verbindt, het is een uitdaging. Het is voor jong en oud, voor wie al lang in Wezep en omstreken woont of voor wie de mooie omgeving nog aan het ontdekken is. Iedereen is welkom voor een kortere of langere wandeling. En wat is het fijn dat dat nu gewoon weer kan!

Zonder de inzet van heel veel vrijwilligers zou het, ondanks dat het met corona gelukkig stukken beter gaat, alsnog niet lukken. Een evenement zoals dit organiseren is een hele klus. Petje af dus voor de organisatie en voor al die mensen die verder een bijdrage leveren; verkeersregelaars, sponsoren, groepsbegeleiders.

Voor onderweg heb ik nog een kleine tip voor u… Kijk onder het lopen goed om u heen. De natuur is hier prachtig, u komt vast en zeker de mooiste plekjes tegen. Geniet daarvan en vertel het ook door. Maar loopt u door een woonwijk of langs een woonlocatie voor ouderen, kijk dan daar ook eens goed om u heen. Ziet u iemand op het balkon, in de tuin of achter het raam die niet mee doet? Een grote glimlach of een vrolijke zwaai doet vast goed!

Ik wens u mooi weer en veel loopplezier!

Tanja Haseloop-Amsing
burgemeester

———————————————————————————————————-

Gezond belonen na de vierdaagse

Goed Bezig Oldebroek organiseert voor het eerst de peutervierdaagse. Vier dagen lang gaan wandelaars op pad richting een medaille. De buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek zetten dit jaar naast een gezonde pauzehap, in op gezond belonen na afloop van de vierdaagse.

 Ze maakten een flyer voor (groot)ouders om dit onder de aandacht te brengen. Hierin geven ze tips over wat je het beste mee kunt nemen onderweg. Daarnaast vragen ze aandacht voor het gezonde belonen tijdens het defilé. Rudolf Huberts is namens Goed Bezig betrokken bij het initiatief: “We vinden het leuk wanneer er een wat gezondere balans komt bij het belonen. Wij proberen daarbij de gezonde keuze wat leuker en makkelijker te maken. Daarom motiveren wij ouders om niet met voeding te belonen. Hoe gaaf is een vrijkaartje voor een avondje zwemmen of bowlen, een waterballongevecht of leuk spel. Met wat lokale ondernemers hebben we een paar mooie tips en aanbiedingen bij elkaar gebracht in een flyer.” Klik hier om deze te bekijken.

 

Pauzepakketten
Naast het gezond belonen is er ook aandacht voor een gezonde pauzehap. Scholen en peuteropvangen namen deze gretig af: “Met onze partner Plus Supermarkten stellen wij al vier jaar een mooi pauzepakket samen. Hiermee bereiken we dit jaar 1200 deelnemers van de vierdaagse. De Plus levert en bezorgt het pakket, wij vullen dit aan met watertaps en fruitsnijders”, aldus Rudolf.

De digitale flyer met tips en aanbiedingen is te vinden op www.goedbezigoldebroek.nl.