Avond4daagse

Maart 2022

Nieuws van de Project Groep Aw4D Wezep eo.

It’s a GO !

Na een weloverwogen inventarisatie van mogelijkheden, enige creativiteit, brainstormen en veel overleg, zijn we eind januari 2022 als Projectgroep Aw4D Wezep gestart met de voorbereidingen voor de 40e Avondwandelvierdaagse Wezep en omstreken. (16 mei t/m 19 mei 2022) De aanvraag voor de vergunning is ingediend, we hebben daarover nog overleg met de gemeente Oldebroek, maar gaan er vanuit dat de Avondwandel4daagse door kan gaan.

In februari zijn vrijwilligers benaderd, is de e-learning voor Verkeersregelaars gestart, zijn routes uitgestippeld, in concept uitgeschreven en worden op dit moment proef-gelopen.
Scholen en zorg instellingen zijn geïnformeerd.
De organisatie van de slotavond is inmiddels ook gestart.
De voorbereidingstijd is wel heel erg krap, maar we gaan ervoor.

Deze 40e editie worden routes uitgezet voor de 5km, 10km en voor de mindervalide deelnemers.
De 15km routes worden dit jaar helaas NIET gelopen,
daarvoor is jammer genoeg onvoldoende capaciteit.

Wil je als vrijwilliger meehelpen?
Graag een mail naar pg@aw4dwezep.nl

We hopen op heel veel deelnemers, zodat Wezep weer wandelt van maandag 16 mei t/m donderdag 19 mei 2022.
Loop je ook mee?
Wij hebben er zin in!

Namens de Project Groep Aw4D Wezep eo.,
Sportieve groet,

Joop van Bruchem
Voorzitter PG

___________________________________________________________

Bericht van de Burgemeester:

Beste lopers en anderen,

Het is weer zo ver! Eindelijk! Na een aantal jaren van aanpassen en onmogelijkheden staan de lopers dit jaar weer te trappelen voor de avondvierdaagse van Wezep. En dat is mooi! Voor mij het eerste jaar in de gemeente Oldebroek dat ik de avondvierdaagse meemaak. Maar ik weet, de avondvierdaagse is zoveel meer dan gewoon een serie wandeltochten. Het is gezond, het is sociaal, het verbindt, het is een uitdaging. Het is voor jong en oud, voor wie al lang in Wezep en omstreken woont of voor wie de mooie omgeving nog aan het ontdekken is. Iedereen is welkom voor een kortere of langere wandeling. En wat is het fijn dat dat nu gewoon weer kan!

Zonder de inzet van heel veel vrijwilligers zou het, ondanks dat het met corona gelukkig stukken beter gaat, alsnog niet lukken. Een evenement zoals dit organiseren is een hele klus. Petje af dus voor de organisatie en voor al die mensen die verder een bijdrage leveren; verkeersregelaars, sponsoren, groepsbegeleiders.

Voor onderweg heb ik nog een kleine tip voor u… Kijk onder het lopen goed om u heen. De natuur is hier prachtig, u komt vast en zeker de mooiste plekjes tegen. Geniet daarvan en vertel het ook door. Maar loopt u door een woonwijk of langs een woonlocatie voor ouderen, kijk dan daar ook eens goed om u heen. Ziet u iemand op het balkon, in de tuin of achter het raam die niet mee doet? Een grote glimlach of een vrolijke zwaai doet vast goed!

Ik wens u mooi weer en veel loopplezier!

Tanja Haseloop-Amsing
burgemeester

———————————————————————————————————-

Gezond belonen na de vierdaagse

Goed Bezig Oldebroek organiseert voor het eerst de peutervierdaagse. Vier dagen lang gaan wandelaars op pad richting een medaille. De buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek zetten dit jaar naast een gezonde pauzehap, in op gezond belonen na afloop van de vierdaagse.

 Ze maakten een flyer voor (groot)ouders om dit onder de aandacht te brengen. Hierin geven ze tips over wat je het beste mee kunt nemen onderweg. Daarnaast vragen ze aandacht voor het gezonde belonen tijdens het defilé. Rudolf Huberts is namens Goed Bezig betrokken bij het initiatief: “We vinden het leuk wanneer er een wat gezondere balans komt bij het belonen. Wij proberen daarbij de gezonde keuze wat leuker en makkelijker te maken. Daarom motiveren wij ouders om niet met voeding te belonen. Hoe gaaf is een vrijkaartje voor een avondje zwemmen of bowlen, een waterballongevecht of leuk spel. Met wat lokale ondernemers hebben we een paar mooie tips en aanbiedingen bij elkaar gebracht in een flyer.” Klik hier om deze te bekijken.

 

Pauzepakketten
Naast het gezond belonen is er ook aandacht voor een gezonde pauzehap. Scholen en peuteropvangen namen deze gretig af: “Met onze partner Plus Supermarkten stellen wij al vier jaar een mooi pauzepakket samen. Hiermee bereiken we dit jaar 1200 deelnemers van de vierdaagse. De Plus levert en bezorgt het pakket, wij vullen dit aan met watertaps en fruitsnijders”, aldus Rudolf.

De digitale flyer met tips en aanbiedingen is te vinden op www.goedbezigoldebroek.nl.