Historie

Avond4daagse Wezep e.o. 2016

Drie wandelavonden voor een 4daagse is niet gebruikelijk.
Maandag begonnen we voor het eerst sinds 36 jaar met een afgelasting. De weersverwachtingen gooiden roet in het wandelen. De projectgroep avond4daagse Wezep e.o. nam het besluit om af te gelasten om 17:15 uur. Toen werd duidelijk zichtbaar hoe de weersverwachtingen eruit zouden zien. Er waren zo’n 50 mensen die de afgelasting niet mee hebben gekregen en nog voor een wandelavond gingen. De andere opgegeven deelnemers waren allemaal voor 18:00 uur op de hoogte. Jammer dat de eerste wandelavond niet door kon gaan maar veiligheid voor deelnemers, begeleiders en vrijwilligers was het doorslaggevende argument.

Daarom dinsdag maar begonnen aan 3 avonden wandelen. Een warme, droge avond met veel lachende gezichten. Deelnemers hadden er zin in en dat was ook duidelijk te merken op de wandelroutes.

Woensdag het weer in de gaten gehouden. Het bleek al vroeg dat de buien onder Wezep en omgeving langs trokken en wij daarom de woensdagwandelingen door konden laten gaan.
Het werd ook een gezellige avond.

Donderdag vertrokken de eerste wandelaars om 17:15 uur om rond half acht via de Laatste Loodjes op te kunnen wandelen. Onder de openingsboog van Van Werven door waar men warm welkom werd geheten door “We Bin D’r Uut” uit Kampen. Halverwege de Laatste Loodjes werd het defilé afgenomen door Wethouder Vos, dhr. Marco Boerman voorzitter van c.g.v. OLVO en Roelof Wichers lid van de projectgroep a4d Wezep e.o. onder begeleiding van De Eendracht.
Een stukje verder op de defilé route stond Goed Bezig met een gezonde fruithapbeloning.
Als afsluiter kon men genieten van de klanken van de VLS. De deelnemers verlieten het feestgedeelte onder de boog van Koos van der Put door op weg naar de nieuwe A4D-medaille die bij Start en Finish op hen wachtte.

De Projectgroep avond4daagse Wezep kijkt terug op een mooie 4daagse. Verkeersregelaars geven aan dat het weer een gezellige tijd was. “De sfeer zit er zoals altijd weer goed in”. Zij worden dan ook bedankt voor hun inzet. Zonder deze vrijwilligers is het onmogelijk om een veilige avond4daagse neer te zetten!

De medewerking met de scholen, zorginstellingen en individuele wandelaars wordt enorm gewaardeerd. Alle betrokken bedankt!
Van Werven, Koos van der Put, IJssalon Alberto, De Boni en de Plus Supermarkten worden bedankt voor de sponsoring en medewerking.
Politie Veluwe Noord, gemeente Hattem en gemeente Oldebroek, het Agnieten College en Goed Bezig worden bedankt voor de prettige samenwerking.

De avond4daagse van 2017 is gepland van 13 t/m 18 mei. We hopen u dan weer te ontmoeten als vrijwilliger, deelnemer of in een andere functie.

De projectgroep a4d Wezep e.o. 2016
Joop van Bruchem
Roelof Wichers
Gerrie Mulder

Defilé avond4daagse Wezep e.o. 2016

Wat valt er van te zeggen? Droog, deelnemers, verkeersborden afzakken, We Bin D’r Uut, Icare bouwt een feestje tijdens het defilé, ik heb een potje met vet, VLS, Wethouder Vos, Careander in het paars, scholen met spandoeken, 15 km, De Zonnebloem en haar vrijwilligers, verkeersregelaars, Goed Bezig, van Werven, gezelligheid, feest bij Start en Finish, de Eendracht, voorzitter OLVO Marco Boerman, controleposten, gezond belonen met fruit, Koos van de Put, Viattence dicht bij huis, PG A4d Wezep e.o.
Ronduit GESLAAGD!

Geslaagde wandelavond in Wezep

De kinderboerderij was vol met kinderen vanavond.
Alle 1041 5km wandelaars en hun begeleiders mochten vandaag de dieren bewonderen.
De minder valide deelnemers hebben van Wezep West genoten.
Deelnemers van Viattence, Careander, de Zonnebloem en Icare liepen een prachtige route door het bomenrijke gebied en door de Soppe.
De routes van de 10 km en de 15 km volgen vandaag voor een deel het Klompenpad (Vreepad) bij ’t Loo.
Helaas hebben we de route gedeeltelijk moeten verleggen.
De bedoeling was deze route over het belevingspad dat onderdeel vormt van het Klompenpad te laten laten lopen.
Er zaten in dit gedeelte echter dermate grote plassen, dat de PG het niet verantwoord achtte daar 482 deelnemers met hun begeleiders langs te laten gaan.
Het risico op meerder natte voeten en mogelijk erger is met deze grote groepen niet uitgesloten.
De alternatieve route ging ook door het bos, maar kwam op een andere plaats bij de Bovendwarsweg uit.
wo 01-06-2016.jpg 1
Morgenavond is de defilé avond.
Het gedeelte van de Noordsingel tussen het Agnietencollege en de Neder Enckweg zal worden omgeturnd tot via “de Laatste Loodjes”.
Het feestgedeelte zal gemarkeerd worden door een boog van de firma van Werven en een boog van de firma Koos van der Put.
Halverwege het feestgedeelte zal ‘Goed Bezig’ zich presenteren.
Zij maken zich hard voor een gezonde traktaties en beloningen tijdens de avondvierdaagse.
De VLS, We Bin D’r Uut en de Eendracht zullen hun muzikale talenten laten horen.
Wethouder Vos zal, ter hoogte van de Gerbrandystraat, samen met dhr. Boerman, voorzitter van c.g.v. OLVO en dhr. Wichers, lid van PG a4d Wezep e.o. het defilé afnemen.
De eerste deelnemers worden tegen 19:15 uur op via “De Laatste Loodjes” verwacht.

De Noordsingel zal tussen 18:00 en 21:30 uur afgesloten zijn voor alle verkeer.
De deelnemers lopen allemaal door naar Start en Finish waar de nieuwe medailles voor de scholen en individuele wandelaars klaar liggen.

2e dag avond4daagse Wezep e.o.
1e wandelavond

De avondvierdaagse van Wezep e.o. is op de 2e dag begonnen met de eerste wandelavond. Een historisch moment.

Anita Schoonhoven werd gehuldigd omdat ze zich 25 jaar als vrijwilliger inzet voor de avond4daagse Wezep e.o. zij kreeg een medaille met als opschrift 25 jaar vrijwilliger a4d Wezep 2016 en daarbij hoorde een prachtig boeket bloemen.
De projectgroep bedankt haar middels de voorzitter voor haar inzet.a4d 2016 medaille AS

Het was prachtig wandelweer.
Mooie routes waren er voor de wandelaars uitgezet.
De 5 km ging door de prachtige Soppe en de Heigraaf.
De route voor de minder validen ging via de kinderboerderij.
De begeleiders zijn even gestopt zodat de deelnemers een konijn konden aaien of van de geiten konden genieten.
De wandelaars van de 10 km zijn via het Vinkennest en Hattemerbroek gelopen.
De lopers van de 15 km mochten via Wezep West naar het Wilhelminapark.
Allen genoten!

Goed Bezig had op de routes van de 5,10 en 15 km watertappunten uitgezet.
Dit gebeurt alle avonden dus een bidon meenemen om na te vullen is een goed idee.
De watertappunten staan op de route aangegeven.
a4d 2016 watertappunten Goed Bezig
Morgen staat dag 3 op de planning.
Voor de organisatie de avond om, nadat alle wandelaars binnen zijn, de medailles in te pakken.
Vorig jaar zijn de Nederlandse wandelbonden gefuseerd en de nieuwe bond “KWBN” heeft besloten de medailles 1 t/m 10 te vernieuwen.
Voor de lopers is het dus extra spannend wat voor medaille er donderdag na het defilé op hen wacht.

Afgelasting maandag wandelavond A4d Wezep e.o.
30 mei 2016

Voor de eerste keer in 36 jaar heeft de projectgroep avond4daagse Wezep e.o. besloten een wandelavond af te gelasten in verband met de slechte weersverwachtingen.
Door het KNMI was code oranje afgegeven.
De PG heeft, na advies over het weer ingewonnen te hebben, besloten dat ze de veiligheid van de deelnemers, begeleiders en vrijwilligers niet meer kon waarborgen en daarom de maandagavond wandelingen geannuleerd.
Een beslissing die niet makkelijk werd genomen maar omdat veiligheid het speerpunt is voor de organisatie was dit het enige juiste besluit.

Deelnemende scholen, zorginstellingen en vrijwilligers werden binnen een half uur geïnformeerd.
Onze dank is aan iedereen die heeft gehandeld om binnen een kort tijdsbestek zoveel mogelijk deelnemers te informeren over dit besluit.

Morgenavond gaan we voor het vervolg van de Wezeper avond4daagse.
Om verschillende organisatorische redenen is het niet haalbaar om vrijdag een extra loopavond te organiseren.
We lopen daarom dinsdag, woensdag en donderdag zoals gepland en sluiten donderdag af met het defilé.

A4d poster 2016

Avondvierdaagse 2015 Wezep e.o.3476_A4D_logo

 

Donderdag 4 juni 2015

Wat een overweldigend defilé was het vanavond! De medailles zijn echt verdiend! 

De Kleikloeten, de Eendracht en de VLS hebben met hun muziek bijgedragen aan een voortreffelijke sfeer. Wethouder Vos, de voorzitter van c.g.v. OLVO Marco Boerman en projectgroeplid Roelof Wichers hebben het defilé afgenomen. Maar bovenal de wandelaars die met dit mooie weer de laatste kilometers van de avond4daagse van Wezep een feit maakten hebben genoten van een geweldig defilé.  

Het podium tijdens het defilé is verdwenen. Vorig jaar gaf de burgemeester aan graag tussen de wandelaars te staan. Zo kon hij ze beter feliciteren met hun prestaties. Wethouder Vos heeft op deze manier ook vele handen geschud. 

‘Goed Bezig’ heeft nog de aandacht gevraagd voor “Drink Water”. Alle wandelaars, begeleiders en mede-lopers hebben een bekertje drinkwater aangeboden gekregen. 

De 5 km ging vanavond door Wezep Noord. Op de Hoeloosweg kwamen zij samen met de 10 en 15 km. De 10 en 15 km gingen via het Waterwingebied. Aan Stationsweg kant er in en bij de Keizersweg er weer uit. Daarna via de Voskuilersteeg en de Verlengde Kerkweg naar de Hoeloosweg.
Daarna staken ruim 2500 wandelaars de Zuiderzeestraatweg over om via de Willem de Zwijgerlaan naar het Agnietencollege te wandelen om het defilé “via de Laatste Loodjes aan te vangen.
De rolstoelers gingen via Bremstraat, Sneeuwbesstraat, Klimopstraat naar voormalig dorpskantoor en via de Bulten ook naar de boog van “van Werven” om het defilé te starten. 

Er stonden veel toeschouwers aan de kant die de wandelaars voor de laatste mijl van “via de Laatste Loodjes” aan kwamen moedigen. Genoten werd er. Via de boog van “Koos van der Put” liepen de wandelaars door naar Start en Finish. Hier wachtte de felbegeerde medaille.

 

 

Woensdag 3 juni 2015

Dag 3 van de Wezepse 4daagse is ook een feit. Het was een gezellige, leuke dag met vele positieve reacties op de mooie routes.

De minder validen hebben vandaag een nieuwe route gelopen. Zij zijn via de mooie Soppe, de Zoutlanddreef naar de Jachtlaan, Everlaan, Boslaan, Landhuisweg gelopen. Een prachtige wijk in Wezep. Mooie woningen met veel groen, een beetje beschut. Wat hebben de dames en heren weer genoten van de omgeving. Bij deze dank aan alle vrijwilligers van de meelopende zorginstellingen.

De 10 en de 15 km hebben via het bosgebied van het Buitencentrum ’t Loo aangedaan. Een prachtige wandeling via de Portsweg, achter de begraafplaats Bovenheigraaf langs en via het mooie Oldhorst en IJsselvliedt terug. Wel moesten er hoge heuvels en diepe dalen bedwongen worden.

De 5 km wandelaars zijn in Hattemerbroek geweest. Weliswaar niet in het centrum maar in het bosgebied rond de Elburgerweg. Zij hebben een pad achter camping IJsselheide genomen en zijn via de Kinderboerderij terug naar het centrum gelopen. De Kinderboerderij zet elk jaar haar hekken weer open voor de organisatie van de avond4daagse. Zij willen graag dat iedereen kan genieten van de dieren op de boerderij. Het jonge vee, de hangbuikzwijntjes en de geiten vonden het vast een eer om bewonderd te worden.

Donderdagavond 4 juni is alweer de laatste wandelavond van de avond4daagse Wezep e.o. 2015.Hierbij hoort ook weer het defilé wat plaats zal vinden op de Noordsingel.
Het gedeelte van de Noordsingel tussen het Agnietencollege en de Neder Enckweg zal worden omgeturnd tot via “de Laatste Loodjes”. Het feestgedeelte zal gemarkeerd worden door een boog van de firma van Werven en een boog van de firma Koos van der Put.
Halverwege het feestgedeelte zal ‘Goed Bezig’ zich presenteren. Zij maken zich hard voor het drinken van water en gezonde traktaties en beloningen tijdens de avondvierdaagse.
De VLS, de Kleikloeten en de Eendracht zullen weer hun muzikale talenten laten horen.
Wethouder Vos zal, ter hoogte van de Gerbrandystraat, samen met dhr. Boerman, voorzitter van c.g.v. OLVO en dhr. Wichers, lid van PG a4d Wezep e.o. het defilé afnemen.
Zoals u misschien hebt meegekregen zet dhr. Wichers zich al 25 jaar in om de avondvierdaagse in Wezep op rolletjes te laten verlopen. Een mooie gelegenheid om hem hiervoor te bedanken.
De eerste deelnemers worden tegen 19:15 uur op via “De Laatste Loodjes” verwacht.

De Noordsingel zal tussen 18:00 en 21:30 uur afgesloten zijn voor alle verkeer.
De deelnemers lopen allemaal door naar Start en Finish waar de medailles voor de scholen en individuele wandelaars klaar liggen.

 

Dinsdag 2 juni 2015

Op een winderige, druilerige dinsdag in de eerste week van Juni liepen 1300 ingeschreven wandelaars de 2e dag van de avondvierdaagse in Wezep. En was dit leuk… 

Ja!! Genoten! Mooie route! Geweldig gezellig! Zijn de kreten die de projectgroep en de vrijwilligers bij Start en Finish te horen kregen.  

De 5 km ging naar de akkers, door de Soppe en de Heigraaf weer terug naar het Meidoornplein.
De nieuwbouw aan de Heigraaf kon even bewonderd worden. “Het schiet er al mooi op.”
De 10 km ging via de Heigraaf naar het Vinkennest, door de Duivendansweg, de Middeldijk en deden Hattemerbroek nog even aan.
De 15 km kwam van de andere kant door de Heigraaf en gingen via de Soppeweg naar de Landhuisweg, door naar het Wilhelmina park en via het Waterwingebied, Keizersweg weer terug naar Start en Finish. Een rondje om Wezep zullen we maar zeggen. 

De route van de minder validen ging via de Kinderboerderij. De dames en heren hebben weer geweldig genoten. Morgen doet de 5 km de kinderboerderij aan. Gisteren hebben de 5 km en de rolstoelers elkaar gekruist met de route. De ouderen onder de rolstoelers hadden vaak gehoord hé daar gaat oma/opa, extra genieten dus wanneer je ook nog onverwacht de kleinkinderen ziet.

Morgen gaan de 10 en de 15 km lopers richting ’t Loo. Via Oldhorst en IJsselvliedt komen ze weer terug naar het centrum van Wezep.De minder validen gaan via de van Pallandtlaan naar de Landhuisweg, Everlaan, de Schoffel en langs het zwembad weer terug. 

Voor morgen hebben de weermannen en vrouwen een licht zonnetje beloofd, wij van de projectgroep hopen dat het een stralende wandeldag wordt.

 

 Maandag 1 juni 2015

Wat een geweldige openingsdag van de 35ste avond4daagse was het vandaag.
Er was heel wat te vieren.
Prachtig weer om te wandelen, Juvat Westendorp liep mee met de Klepperbelt 10 km en jawel 2 leden van de Projectgroep a4d Wezep e.o. zijn vandaag in het zonnetje gezet.

Roelof Wichers zit 25 jaar in de projectgroep, 25 jaar de avond4daagse organiseren is een hele mijlpaal.
Van deze 25 keer heeft de a4d 24 keer plaatsgevonden.
In 2001 tijdens de MKZ heeft de organisatie besloten dat het niet verantwoord was om de vierdaagse door te laten gaan.
Roelof is verantwoordelijk voor het uitschrijven en uitzetten van de routes, de financiën en de inschrijvingen van de deelnemers.

Joop van Bruchem heeft al 15 jaar de 4daagse georganiseerd.
Hij is verantwoordelijk voor verkeer en veiligheid maar vervult daarnaast nog vele andere taken in de PG.

Anita Schoonhoven heeft als langslopende vrijwilliger het lint van de 35ste avond4daagse doorgeknipt.
Zij doet al 24 jaar mee als verkeersregelaar.

De route van de 5 km ging door het Wilhelminapark en het Waterwingebied.
Een prachtige wijk van Wezep en een mooi stuk natuur.

De 10 en de 15 km gingen over de Vuursteenberg naar Hattem.
Bij de manege aan het Vijzelpad liep de 15 km nog een rondje om, via de Schipsweg naar de Voskuilerdijk waar ze via de Duivendansweg het Vinkennest nog hebben bewonderd.
De 10 km is via de Oudeweg en de Kerkweg Wezep weer ingewandeld.

De minder validen hebben Wezep Noord-Oost aangedaan.
Zij hebben de nieuwe Veldheem kunnen bewonderen en via de Spoorlaan, Goudenregenstraat , Lijsterbesstraat zijn ze terug gewandeld naar het centrum.

Wanneer u langs de route van de 10 km hebt staan kijken is u vast de gezelligheid bij De Klepperbelt niet ontgaan.
‘Goed Bezig’ heeft zich hard gemaakt bij de ouderraden van de aan de avondvierdaagse Wezep e.o. deelnemende scholen om gezond te trakteren en het drinken van water aan te moedigen.
De Rank, de Goede Herderschool en de Klepperbelt vonden dit een mooi initiatief en hebben gehoor gegeven aan de oproep van ‘Goed Bezig’.
J.O.G.G. (jongeren op gezond gewicht) heeft de inzet van ‘Goed Bezig’ beloond door haar ambassadeur Juvat Westendorp, bekend van GTST en So You Think You Can Dance, een avond mee te laten lopen met een school die het initiatief ondersteund.
Onderweg werd door ‘Goed Bezig’ water uitgereikt aan de wandelaars van de 10 en 15 km.

De minder validen doen morgen de Kinderboerderij aan.
De 5, 10 en 15 km lopen allemaal een vernieuwde route.

De temperatuur loopt deze week alleen maar op, als de gezelligheid van vandaag de boventoon blijft voeren kan de avond4daagse van Wezep e.o. niet meer

 

Avondvierdaagse 2014 Wezep e.o.

Keek op de week van de avond4daagse Wezep eo

 

Ruim 1250 vrijwilligersuren verder en de avondvierdaagse Wezep eo 2014 is een feit. En wat voor een 4daagse. In oktober 2013 heeft de eerste vergadering van de Projectgroep A4d Wezep eo plaats gevonden. In november is de vergunning aangevraagd en is het overleg met de scholen geweest. Januari hebben we de routes globaal vastgesteld en ons verdiept in het project e-learning van de opleiding tot verkeersregelaar. In februari zijn de vrijwilligers benaderd en het project e-learning gestart. De routes zijn verder uitgewerkt,  voorgelopen en er is een tijdsplanning aan gegeven zodat de planning voor de verkeersregelaars gemaakt kan worden. In april zijn de dinsdagavond routes door omstandigheden allemaal weer gewijzigd en het traject van uitschrijven, voorlopen, tijdsplanning enz. is weer opnieuw begonnen. Mei was de maand van de inschrijvingen. Digitaal en aan huis, in de week voorafgaand aan het evenement, waren er al ruim 1200 aanmeldingen. Alle inspanning heeft uiteindelijk geresulteerd in een avondvierdaagse waar 1286 deelnemers aan mee hebben gedaan. Zij hebben in totaal 35440 km afgelegd.

Drie zorginstellingen en 11 scholen hebben meegewandeld. In bovengenoemde  vrijwilligersuren zijn de uren van de zorginstellingen en scholen niet meegenomen. Ook de vrijwilligers van deze organisaties hebben vele uren in een goed georganiseerd geheel gestoken.

Er was een route voor minder validen van ongeveer 5 km, en routes van 5, 10 en 15 km. De gemeentes Hattem en Kampen hebben we aangedaan met de 10 en 15 km wandelaars. IJsselvliedt, het Vinkennest, het waterwingebied en Oldhorst zijn gebieden die te mooi zijn om niet doorheen te wandelen. De kinderboerderij heeft dinsdag en woensdag haar hekken opengesteld voor de wandelaars van de 5 km en voor de minder validen.

In totaal hebben 45 verkeersregelaars, 6 personen inzet Start en Finish en 16 controleposten (veelal voor de Maatschappelijk Stage van het Agnietencollege) het mogelijk gemaakt om de avond4daagse weer een waar feest te maken. De projectgroep waardeert hun inzet enorm. Fijn was de samenwerking met de wijkagent. Hij was meerdere avonden paraat om de organisatie te ondersteunen. De Boni supermarkt heeft alle wandelavonden de vrijwilligers voorzien van een pakje drinken en een appel. Bijna geheel in de stijl van GOED BEZIG Oldebroek die dinsdagavond en tijdens het defilé aanwezig was om “ik loop op water” en “gezond belonen” te promoten. De EHBO was alle dagen paraat met de caravan op de route en 2 personen bij Start en Finish. Gelukkig hebben zich geen  ernstige incidenten voorgedaan.

Het defilé was een waar feest. Wat geweldig dat alle wandelaars worden aangemoedigd om de laatste mijl te volbrengen. De aan- en omwonenden van de Noordsingel worden hartelijk bedankt voor hun gastvrijheid. Het publiek langs de kant, de JVLS, de Eendracht, de VLS en de Kleikloeten hebben de deelnemers de laatste meters naar Start en Finish geholpen. De luchtbogen van de firma’s van Werven en E-bike van der Put markeerden het feestgedeelte via “De Laatste Loodjes”. Bij Start en Finish wachtte de felbegeerde medaille op de deelnemers.

De avondvierdaagse 2015 wordt gehouden van 1 tot en met 4 juni. Van harte uitgenodigd om deel te nemen.

De projectgroep avondvierdaagse Wezep eo bedankt iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen om dit geweldige evenement in  de gemeente Oldebroek mogelijk te maken.

Een ware happening: het defilé van avond4daagse Wezep

 

Wauw wat een geweldige 4daagse hebben we met z’n allen beleefd! De humeuren bleven over het algemeen goed. Het weer bleef bovenverwachting goed. De EHBO heeft het rustig gehad. Kortom EEN SUPER VIERDAAGSE.

Het defilé op via de Laatste Loodjes was kleurrijk en muzikaal! Scholen met vlaggen, wandelaars met fluitjes, zingende kinderen, wuivende en juichende toeschouwers. De Burgemeester heeft genoten en de complimenten overgebracht aan de projectgroep. Dhr. Kamphuis van de OWB heeft samen met de burgemeester, dhr. Boerman en dhr. Wichers het defilé in ontvangst genomen.

Het was vandaag een waar feest. De muziekkorpsen hebben er een ware happening van gemaakt. De Jong VLS, de VLS, de Eendracht en de Kleikloeten hebben het defilé muzikaal opgeluisterd.

Defilé A4d Wezep eo op via “De Laatste Loodjes”

 

Een verfrissend buitje aan het eind van dag 3 van de avondwandelvierdaagse Wezep eo werd goed verwelkomd. Alle wandelaars hebben weer hun uiterste best gedaan. Eén groep van de 15 km was wel heel erg snel vandaag. “Voor ons liep een meneer alleen, in een oranje t-shirt, en die hebben we in de gaten gehouden, die liep hard!” , was het positieve commentaar dat ze gaven. Die  meneer heeft in 2 uur en 11 minuten de 15 km gelopen. De 15 km wandelaars zijn na 2 dagen in Hattem geweest te zijn vandaag in de gemeente Kampen aan de wandel geweest. Samen met de 10 km wandelaars hebben ze Oldhorst en IJsselvliedt ook nog aangedaan.

De mindervaliden hebben de kinderboerderij bezocht. Altijd weer een waar feest om daar te mogen zijn. Genieten voor de dames en de heren van Viattence, de Zonnebloem en Careander. Ook hun begeleiders en de vrijwilligers die de rolstoelen duwen genieten dubbelop.

De 5 km wandelaars zijn door Wezep West geleid. Er zijn twee dames op deze afstand aan de wandel die al drie dagen als eerste wandelaars binnen komen. We zullen morgen in de gaten houden of ze ook voorop lopen tijdens het defilé.

Het defilé is op de Noordsingel tussen het Agnietencollege en de Turfhorst, aan de zijde van de Gerbrandystraat. De Noordsingel wordt voor de gelegenheid weer omgeturnd in via “De Laatste Loodjes”. Om ongeveer 19:15 á 19:30 uur worden de eerste wandelaars verwacht. Burgemeester Hoogendoorn, dhr.  Kamphuis namens de Oostelijke Wandelsportbond, Marco Boerman voorzitter van c.g.v. OLVO en Roelof Wichers namens de Projectgroep A4d Wezep eo zullen het defilé in ontvangst nemen.

De muziekkorpsen  JVLS, VLS, de Eendracht en de Kleikloeten zullen het defilé opfleuren met muziek. De Noordsingel is morgenavond afgesloten voor alle bestuurders.

De helft zit er op..

Het zou een spannende 2e dag worden bij de avondvierdaagse Wezep eo. Het werkboek wel 3 maal gecheckt, routes door alle leden van de projectgroep nagekeken. Maandagmiddag de laatste wijzigingen aangebracht. Het moet goed komen!

De rolstoelers gingen over de drukste kruising van Wezep. Best spannend om met zo’n lange sliert over zo’n drukke kruising te gaan in de spitstijd. Met een klein beetje hulp is het geweldig goed gegaan.

De jongste jeugd en andere deelnemers van de 5 km hebben van mooi Hattemerbroek genoten. Op de terugweg heeft de kinderboerderij de toegangshekken open gezet en konden de dieren bewonderd en geknuffeld worden.

De 10 en 15 km van de avond4daagse Wezep hebben voor de tweede keer deze week een stukje van de gemeente Hattem gezien. Zij hebben Hattemerbroek ook nog even doorgestruind en bij ‘t  Klompenwinkeltje Nagelhout zijn de 10 km wandelaars vast en zeker aangemoedigd. Een grote pluim voor alle wandelaars: in de bosgebieden ligt  al 2 avonden weinig afval.

Het weer bleef goed, geen druppeltje gevallen onderweg. Het was warm vandaag maar iedereen kwam met een goed humeur bij de Finish aan.

De controleposten zijn vandaag wel gezien, ook de Boni was weer aanwezig om de vrijwilligers een frisse versnapering aan te bieden.

Kortom een spannende wandelavond die zeer goed is verlopen, iedereen weer veilig thuis. De voetjes laten rusten en morgen met frisse moed weer aan de Start.

Dag 1

Wezep en omgeving loopt de Avond4daagse

De kinderen waren er klaar voor, scholen en haar vrijwilligers, de organisaties die de wandelvierdaagse voor de minder validen mogelijk maken, de kinderopvang, individuele wandelaars, EHBO Wezep, Goed Bezig Oldebroek, de vrijwillige verkeersregelaars, controleposten en medewerkers Start en Finish en natuurlijk de Projectgroep A4d Wezep eo.

En we gingen van start. Klokslag 18:00 uur werden zoals elk jaar de routes uitgedeeld, de verkeersregelaars stonden op de weg om de wandelaars veilig over te laten steken. Lange linten wandelaars trokken weer door Wezep en haar mooie omgeving.

Rolstoelers werden door Wezep Oost geduwd, 5 km wandelaars gingen via de Stationsweg naar de villawijk en door het waterwingebied terug. De 10 en 15 km wandelaars zijn via de carpoolplaats Hattem langs de A50 naar de Leemculeweg gelopen en via het waterwingebied terug naar Wezep.
De door de projectgroep opgehangen pijlen waren weggehaald waardoor meerdere groepen wandelaars een bredere strook van het waterwingebied hebben gezien dan de route aangaf.
Wel heeft dit mooie plaatjes voor diverse plakboeken opgeleverd.
Sommige wandelaars hebben toch nog een controlepost kunnen missen, morgen zijn er weer nieuwe kansen.

De Boni Supermarkt heeft alle vrijwilligers voorzien van een appeltje voor de dorst en een pakje drinken.
De combinatiefunctionarissen van Goed Bezig Oldebroek hebben zich hard gemaakt om meer water te drinken en meer fruit te eten.
Op de route van de 5 en 10 km wandelaars hebben zij water en flyers uitgedeeld. De flyers benadrukken dat een gezonde sportieve beloning tijdens het defilé misschien nog wel vele malen leuker is dan de grote zakken snoep.

De EHBO moest nog wel in actie komen. Een kleine jongeman was gestruikeld in het bos en naar de EHBO gebracht. Deze topper werd helemaal blij van de Cars pleisters en wilde gelijk weer meewandelen. Dat bewaren we weer voor morgen.

De eerste wandeldag is alweer een feit. Een warme dag, veel mooie dingen gezien, bezweet terugkomen, doelen gesteld en gehaald. Voeten afkoelen en laten rusten, op naar een tweede mooie wandeldag.

Sfeervol defilé avondwandelvierdaagse Wezep 30-05-2013

Wat een  sfeer op de Noordsingel! De toeschouwers, de muziekkorpsen, Wethouder van Dijk, dhr. Vukkink van de OWB maar bovenal alle wandelaars hebben er een geweldig feest van gemaakt.

Om ongeveer half acht kwamen de eerste wandelaars de Laatste Loodjes op wandelen. De korpsen van de VLS waren al aan het musiceren. Het ontvangst comité stond ook al gereed. Heel veel toeschouwers langs de weg die de bosjes bloemen overhandigden. Opa’s en oma’s die in de menigte de kleinkinderen zochten en vonden. Oldebroek.net, de Loco en omroep Gelderland waren aanwezig om verslag te doen en beeldmateriaal vast te leggen.

Careander maakte er een ballonnenfeest van. Op zich al geweldig om te zien. Maar dan ook nog al die blije vrolijke gezichten er bij.

Her en der een klank van ” Waar is de traditionele optocht?, Wanneer gaat de muziek nu lopen?, Kump de vief kilometer hier ok langes?” Over het algemeen positieve berichten. De wandelaars hebben alle drie de muziekkorpsen gezien e n gehoord en de toeschouwers konden alle wandelaars aanmoedigen.

Kortom een zeer geslaagd sfeervol defilé!

Genieten ondanks de regen!         Avondvierdaagse Wezep 29 mei 2013

Woensdagochtend opgestaan met dikke regenbuien. Wat zou de avond ons brengen? Zouden de minder validen wel genieten van Wezep West als ze stil zitten, het koud krijgen en drijfnat regenen. Deze wijk van Wezep is wel heel fijn om te wandelen. Eerst door de Akkers en dan de Jachtlaan, Boslaan, Everlaan enz. Genoten hebben de dames en heren in ieder geval.

De 5 km deed Hattemerbroek en de kinderboerderij aan. Een thuiswedstrijd voor de Nassauschool. Heen en terug via de Verlengde Kerkweg. Zo kom je nog eens iemand tegen. De kinderboerderij is altijd weer een waar feest. De kinderen genieten altijd weer van de dieren die daar lopen. Soms blijven ze daar liever dan de laatste kilometer wandelen.

De 10 en 15 km wandelde via de Vuursteenberg in Hattem naar het Rozeboomspoor . De 10 liep via Hattemerbroek weer terug en de 15 deed nog een grote lus via Schipsweg, Duurzaamheidsstraat en Duivendans.Vorig jaar kon deze route niet uitgelopen worden door het dreigende slechte weer.Dit jaar zijn, ondanks de regen, de kilometers door iedereen volbracht.

Het is voor de projectgroep geweldig om te zien dat de wandelroutes mooi schoon worden gehouden.Zo kunnen zij met een gerust hart volgend jaar weer vragen of zij gebruik mogen maken van de natuurgebieden.

Tijdens de instructie van de verkeersregelaars is er een filmpje getoond van een verkeersregelaar op een ontzettend drukke Amerikaanse kruising die zijn energie haalde uit een Mars en daardoor het verkeer met veel plezier in de juiste banen kon leiden. De projectgroep vond dit een mooie gelegenheid om de verkeersregelaars en de rest van de vrijwilligers ook te voorzien van een Mars. De marsen werden gesponsord door Plus supermarkten. Iets extra energie konden de vrijwilligers vanavond met het mindere weer wel gebruiken.

Vanavond de slotavond met het defilé.Komt u de wandelaars aanmoedigen op de Noordsingel? Drie Muziekkorpsen van de VLS zullen hun muzikale klanken laten horen voor alle wandelaars, begeleiders en het publiek. De Noordsingel wordt vanaf het Agnietencollege tot en met de Neder Enckweg afgesloten voor alle verkeer. Tussen ongeveer 19:30 en 20:30 uur worden alle wandelaars over dit gedeelte van de Noordsingel “DE LAATSTE LOODJES” verwacht.

Het defilé zal worden afgenomen door wethouder C. van Dijk, dhr J. Vukkink van de Oostelijke Wandelsportbond, dhr. M. Boerman voorzitter van de c.g.v. OLVO en dhr. R. Wichers van de projectgroep avondwandelvierdaagse Wezep e.o.

Spannende dag voor de 15 km route van de avondvierdaagse Wezep e.o.          28 mei 2013

De 15 km van de avondwandelvierdaagse ging vandaag langs en over de Zuiderzeestraatweg.Er waren teerwerkzaamheden aangekondigd.Kunnen we wel, kunnen we niet.Om kwart voor drie kwam er groen licht.De wandelaars konden gewoon de route lopen.De verkeersregelaars hadden geen drukke taak op deze route, er was namelijk bijna geen verkeer op de Kamperstraatweg en de oversteek Zuiderzeestraatweg/Hogenbrinkweg.En het was een mooi route door de landelijke streek van de gemeente.Eén wandelaar wist te vertellen dat hij genoot van het geluid van de vogels en van de geur van het vers gemaaide gras.

De 10 km liep door Wezep West, naar Oldhorst, door IJsselvliedt en weer terug naar het centrum.De 444 deelnemers hebben, met hun begeleiders, veel gezien van de mooie gebieden die Wezep rijk is. Ook zij staken de Zuiderzeestraatweg over, waar wel minder verkeer reed, maar wel ontzettend hard gereden werd.

De 5 km ging ook Wezep West in. Dat er een bospad is middenin een woonwijk wisten veel van de wandelaars niet. Door de Akkers wandelen was voor veel wandelaars als thuiskomen.De 5 km lopers deden er vandaag iets langer over dan de projectgroep had ingepland.Het verkeersregelaarsschema moest dan ook adequaat worden aangepast.

De minder validen hebben via Wezep Noord de kinderboerderij bezocht.Altijd weer een welkom gevoel om daar door te mogen wandelen.Genieten is dat! Even aan de koffie en de dieren bewonderen. Een mooie combinatie.

Alle vrijwilligers verdienen weer een dikke pluim! De duwers, de koffiezetters, de ouders die met het drinken langs de weg staan, de controleposten, verkeersregelaars enz. iedereen die zich één of meerdere avonden inzet om dit geweldige evenement tot een succes te maken.

Het was een heerlijke dag om buiten te zijn. Morgen waarschijnlijk nog een bui tijdens het wandelen, maar de routes zullen niet minder mooi zijn.

Geweldige start Avondwandelvierdaagse Wezep 27-05-2013 .

Het waterwingebied blijft een stukje mooie natuur in de omgeving van Wezep om te wandelen.De eerste kilometers van de avondwandelvierdaagse zijn dan ook door dit prachtige gebied afgelegd.De 10 en de 15 kilometer wandelaars liepen via de carpoolplaats Hattem, richting Wapenveld  over de A50 en daar het waterwingebied weer in.Het mooie wandelweer zat goed mee. Toch waren er nog grote plassen in het bosgebied te vinden. Soms best lastig om erdoor/langsheen te komen.

De 5 km liep door de “Villa”wijk van Wezep en terug via het waterwingebied. Het spoor over vormt altijd weer een hele uitdaging maar ook dit jaar liep dat dankzij de verkeersregelaars ter plekke weer op rolletjes.

De route voor minder validen ging door Wezep Oost. De Hegenbos, Schepersbos, Houthakkersweg en  Molenweg werden doorgelopen. Genoten hebben de dames en heren van Viattence, Careander en de Zonnebloem dankzij de vele vrijwillige duwers.

Alle scholen van Wezep, ’t Loo, Kamperveen en Hattemerbroek zijn dit jaar weer van de partij.Op de scholen is door de ouderwerkgroepen en de lerarenteams veel werk verzet om de avondvierdaagse voor de kinderen weer mogelijk te maken door het verzorgen van de inschrijvingen, het hapje en drankje voor onderweg en de schema’s voor de begeleiders. De Meidoornschool en de Oranjeschool hebben weer een groep toppers ingezet op de 15 km.

De EHBO zat zoals elk jaar ook weer paraat.Langs de 10 en 15 km route staat de bemande caravan van de EHBO en bij Start en Finish is er ook een verzorgingspunt ingesteld.