Avond4daagse

Avond4daagse Wezep e.o. 2019

Op 28 maart is het definitief! De vergunning van de gemeente is binnen. We kunnen van start…maar nee, we waren natuurlijk allang van start! De overlegavond met de scholen was al geweest. De routes waren al bedacht. Een nieuwe aanwinst was al bij de projectgroep avond4daagse Wezep aangeschoven in de persoon van Ilse Kloos. Het overleg met Goed Bezig was al geweest. De verkeersregelaars al bericht gehad dat de e-learning gevolgd moest worden. Ja we hadden al heel veel gedaan maar er moet nog heel veel gebeuren.

De routes moeten nog uitgeschreven en voorgelopen worden. Nogmaals contact met de verkeersregelaars wanneer ze inzetbaar zijn. Controleposten moeten gezocht en geïnstrueerd worden, de dames en heer van Start en Finish weer benaderd, inschrijfformulieren gemaakt en verzonden, de website up-to-date maken, facebook weer in leven roepen en ja zo zijn er nog vele klussen….

Ook dit jaar is het weer gelukt. Met alle vrijwilligers, projectgroepleden, bestuursleden van OLVO, sponsoren en vele anderen hebben we een dijk van een avond4daagse neergezet! Onze complimenten daarvoor!

De avond4daagse krant is uitgebracht door Drukkerij Bredewold. In Wezep, Hattemerbroek en ’t Loo is de krant huis aan huis bezorgd. Hij zag er weer kleurrijk en goed geordend uit. Het was weer een geslaagde samenwerking.

Voor de bedankjes beginnen we maar eens bij het defilé. Van Gelder Kabel- Leiding- en Montagewerken B.V. heeft ons de hekken geleverd, zo konden we een veilig Laatste Loodjes creëren. De gemeentewerf heeft ons voorzien van verkeersborden en hekken. Van Werven infra en recycling hebben op het laatste moment ons voorzien van 2 bogen in plaats van 1 waardoor wij een begin en eindpunt hadden van het defilé. Het Agnietencollege bedankt voor de stroomvoorziening, ook de bewoners van het huis aan de Neder-Enckweg bedankt. Plus Supermarkten en de Boni hebben de wandelaars voorzien van fruit en drinken dit werd erg gewaardeerd door de wandelaars! De band We bin’ dr Uut uit Kampen, de Van Limburg Stirumband en de Eendracht hebben ons voorzien van een vrolijke wandelnoot, dit maakt dat de laatste kilometers net iets lichtvoetiger gelopen worden. Het defilé is afgenomen door Roelof Wichers van de projectgroep A4D Wezep e.o. en Marco Boerman, voorzitter van OLVO. Zij hebben de van Gelder-Fijn wisselbokaal uitgereikt aan de school met gemiddeld de langste afstandsloper. Dit jaar mocht de Meidoornschool de Wisselbokaal weer in ontvangst nemen. Recycle Valley heeft aan de avond4daagse Wezep e.o. meegedaan met het project “zwerfafval bewust” dat door de gemeente is uitgezet. De party prikkers hebben 3 avonden meegelopen op de routes van de 5 en 10 km. Donderdagavond liepen zij op de Laatste Loodjes.

Alida Bosma heeft ons alle avonden vastgelegd op de gevoelige plaat. De foto’s konden elke avond al snel bekeken worden op Oldebroek.net en Locourant. De PR stukken die door de projectgroep geschreven zijn werden bij de foto’s geplaatst. Een prettige samenwerking.

Veiligheid gaat boven alles zijn jullie ondertussen van de projectgroep gewend. Daarom wordt vooraf ons werkboek, routes en inzetschema van de verkeersregelaars met de politie gedeeld en is er elke avond contact met de politie. Bij calamiteiten zijn de lijntjes dan kort. De EHBO heeft 4 avonden op het Meidoornplein haar plaatsje bezet gehouden, ook op ongeveer de helft van de 10 km stond zij met haar caravan. Gelukkig hebben zij niet zoveel te doen gehad.

Verkeersregelaars: zonder jullie was de avond4daagse van Wezep e.o. niet mogelijk. Een warm applaus van alle deelnemers en van de projectgroep aan jullie is op zijn plaats. De projectgroep is blij dat jullie met zo velen er elk jaar weer zijn.

Controleposten: zonder jullie was er geen controle of iedere deelnemer zijn of haar medaille wel had verdiend. Bedankt voor jullie inzet!

Start en Finish: jullie zijn het gezicht van de avond4daagse! Enthousiast en altijd goedgemutst! De juiste aanwijzing en oplossing op het goede moment. Toppers zijn jullie.

Bestuur van c.g.v. OLVO: bedankt voor het inpakken van de medailles. Het was vast weer een hele klus.

Goed Bezig heeft in samenwerking met de Plus Supermarkten pakketten geleverd aan de scholen met allerlei gezonde traktaties voor op het rustpunt van de scholen. Wanneer de pauze voorbij was waren de schalen helemaal leeg. Gezond belonen wordt zeker gewaardeerd.

De routes liepen door IJsselvliedt, Oldhorst, het waterwingebied van Vitens, Geldersch Landschap, Buitencentrum, kinderboerderij en Parc de Zwijger. Bedankt dat we elk jaar weer van de mooie stukjes natuur mogen genieten.

Hoeveel deelnemers doen er dit jaar mee? is een veel gehoorde vraag.
61 minder validen namen deel. Zij hadden in totaal 9 verkeersregelaars die hen lopend of op de fiets begeleiden. De Zonnebloem, Viattence en Careander/de Linde bedankt voor de organisatie en het mogelijk maken dat ook jullie bewoners en klanten mee kunnen doen aan de 4daagse.
53 wandelaars op de 15 km, 447 deelnemers op de 10 km en 771 deelnemers die elke avond 5 km hebben gewandeld. Voor 2019 is de stand op 1332 deelnemers. Scholen, ouderraden, ouderwerkgroepen, ouders, begeleiders bedankt voor jullie enthousiasme, creativiteit en doorzettingsvermogen. Voor jullie elk jaar weer een hele klus om alle deelnemers weer veilig en voldaan thuis te krijgen. We hebben onderweg een heleboel lachende gezichten gezien, wat een plezier. Mede mogelijk gemaakt door jullie. Bedankt!

Individuele wandelaars: fijn dat jullie mee hebben gelopen. Wij gaan zeker wat doen met de aangereikte tips. We wensen de deelnemers aan de vierdaagse van Nijmegen ontzettend veel succes en nog meer plezier.

Volgend jaar gaan we voor de 40ste editie van de avond4daagse Wezep e.o. Natuurlijk hopen wij dat jullie allemaal weer van de partij zijn. Heb je nog tips, ideeën, een kritische noot, foto’s, anekdotes deel ze maar met ons, wij horen ze graag.

Bedankt namens Projectgroep avond4daagse Wezep:

Joop van Bruchem
Roelof Wichers
Ilse Kloos
Gerrie Mulder

Meidoornschool wint de Bokaal: Avond4daagse Wezep e.o.

De 39ste avond4daagse van Wezep e.o. is weer een feit. Wat een geweldig aantal deelnemers. 771 ingeschreven wandelaars op de 5 km, 61 minder validen, 447 deelnemers op de 10 km en 53 wandelaars op de 15 km. In totaal 1332. Hier doet de organisatie het voor. Wat een mensen die in beweging komen. Alle begeleiders, duwers, vrijwilligers niet te vergeten.

Vanavond was het een ongekend feestje op de Noordsingel. De Laatste Loodjes waren toch wel de gezelligste, mooiste, overweldigendste! Marco Boerman, voorzitter van OLVO, mocht de van Gelder-Fijn Wisselbokaal uitdelen aan de Meidoornschool. Deze school heeft gemiddeld de langste afstand per deelnemer gelopen. Wat een toppers! Zij hadden ook een grote groep die de 15 km liepen. De Schaapskooi had ook een groep op de 15 km. Wat een prestatie!

De muziek tijdens het defilé werd verzorgd door de VLS, de Eendracht en We bin’dr uut. De muzikale bijdrage viel goed in de smaak. Ook bij de minder validen die genoten van het ontvangst op de Noordsingel.

Een speciale dank van de organisatie aan de firma van Werven voor de snelle levering van de 2e boog!

De laatste 5 km hebben de wandelaars allemaal dezelfde route gelopen. Woensdagavond is nog besloten deze route om te leggen omdat bleek dat een gedeelte van het voetpad op de Houthakkersweg opnieuw werd bestraat. De controleposten en de verkeersregelaars zijn hierdoor ook opnieuw ingedeeld. Toch is het weer een geweldige afsluiting geworden. De dank van de organisatie gaat uit naar de verkeersregelaars. Veiligheid voor alles is haar motto en dat is weer gelukt mede dankzij alle vrijwilligers.

Volgend jaar heeft de organisatie een jubileumeditie te organiseren. De 40ste!! Hebt u ideeën, oude foto’s, verhalen zij hoort/krijgt deze graag.

Voor nu: Zorginstellingen, scholen, deelnemers, duwers, controleposten, verkeersregelaars, mensen bij Start en Finish, sponsoren, EHBO, gemeente, wijkagenten, Goed Bezig, Agnieten College en een ieder die ook maar zijn steentje heeft bijgedragen aan deze fantastische editie van de Avond4daagse van Wezep e.o. HARTSTIKKE BEDANKT!

Welke school wint de van Gelder-Fijn wisselbokaal?

In de prachtige omgeving van de Jachtlaan, Landhuisweg, Bosweg enz. konden vandaag de minder validen met hun begeleiders genieten van een heerlijke wandeling. Vandaag de tijd genomen omdat het weer beter meewerkte dan gisteren.
De 15 km mocht helemaal via het Julianapark, door het waterwingebied, achter de A50 langs naar de Vuursteenberg. Een route met afwisselend mooie natuur en prachtige woonomgeving.
De 5 km ging via de Heigraaf naar Wezep Noord. Een beetje zigzaggend over de zandpaden.
Hattemerbroek en het Vinkennest stonden op het programma voor de wandelaars van de 10 km. Zij mochten afsluiten met de Heigraaf en de Soppeweg. In het Vinkennest zijn de pijlen verwijderd, de organisatie biedt hierbij haar excuses aan de wandelaars die hier hinder van hebben ondervonden.

De groepen 1 en 2 van de Uilenhorst hebben hun eigen mini 4daagse georganiseerd. Zij liepen een paar kilometer door de wijk. Goed zichtbaar in gele hesjes en hand in hand voor de veiligheid. Een stimulerend initiatief van de Uilenhorst.

En dan morgen alweer de laatste wandelavond. Wat een spanning. Zou waarnemend burgemeester Snijder de wisselbokaal aan ons uitreiken? Of is de bokaal voor de school achter ons? De bokaal wordt gewonnen door de school waarvan de kinderen gemiddeld de langste afstand lopen.

De laatste 5 km van de routes worden morgen door alle deelnemers gezamenlijk gelopen. De minder validen voegen op de Noordsingel in bij de boog van PLUS Supermarkten ter hoogte van het Agnietencollege. De eerste lopers worden hier rond 19:00 uur verwacht. We bin’dr uut, de VLS en de Eendracht zullen de defiléroute met muziek opluisteren. Het eind van de defiléroute wordt aangegeven door de boog van de firma van Werven. De Boni en de Plus zullen op de route staan met een kleine gezonde beloning voor de deelnemers. Ook zullen de Party prikkers “Beach Busters” van de party zijn. Zij zullen u vertellen van het belang om zwerfafval op te ruimen.

Er is mogelijkheid om te parkeren op Marienrade. Wij raden u aan met de fiets te komen. De defilé route is verboden voor alle verkeer.

De organisatie hoopt weer op een geweldige afsluiting van een mooie 39ste avond4daagse. De laatste avond hebben de wandelaars uw aanmoediging hard nodig. Het wordt zeer op prijs gesteld wanneer u als toeschouwer langs de Laatste Loodjes de wandelaars door de laatste kilometers heen helpt.

Hardlopers door het koudere weer?

Vanavond werd het schema van de verkeersregelaars van de 2e avond van de wandelvierdaagse Wezep e.o. danig op de proef gesteld. Het was lekker fris wandelweer en dat hebben we geweten. De 5 en de 10 km waren in ieder geval 10 minuten sneller dan de organisatie vooraf had ingeschat. Dit veroorzaakte een race tegen de klok voor de verkeersregelaars. Uiteindelijk waren alle posten netjes bezet en is iedereen veilig overgestoken.

De route van de 10 km ging rondom Wezep van Voskuilerdijk tot Houthakkersweg en de Landhuisweg. Een zeer gevarieerde route. Onderweg de gezonde snack en drankjes die door de scholen bij de PLUS supermarkt besteld konden worden voor gereduceerd tarief. Goed Bezig heeft dit in samenwerking met de Plus mogelijk gemaakt onder het motto: Wij lopen op water en fruit de vierdaagse uit! Ook mocht her en der een warme snack niet ontbreken.

De 15 km liep via het Loo. Via de Soppe, IJsselvliedt en Oldhorst, achter het Buitencentrum langs naar Wezep Zuid. Een prachtige route met verschillende natuurgebieden.

De minder validen mochten genieten van Parc de Zwijger en de kinderboerderij. Altijd weer een waar feest. Ook van de miezerige regen is ongetwijfeld genoten. Wanneer je niet meer zoveel buiten komt is het ook wel eens prettig om weer regen te voelen.

De wandelaars van de 5 km hadden de pas er ook goed in. Zij hebben door de straten in Wezep-Noord gestruind. Via de Soppe konden zij weer naar de Finish wandelen.

De vrijwilligers zijn deze week voorzien van een pakketje gesponsord door de Boni. Een welkome snack voor onderweg.

De routes voor woensdag staan op de website van de avondvierdaagse www.avondvierdaagsewezep.nl maar zullen weer door de mooie natuurgebieden rondom Wezep gaan. Het Vinkennest, de Vuursteenberg en het waterwingebied worden morgen door de wandelaars weer verkend. Ook worden de Akkers door de 5km wandelaars en het gebied van Enkweg, Landhuisweg en Boslaan door de minder validen bewandeld.

We zijn al weer op de helft. De EHBO heeft weinig te doen gehad. We hopen dat natuurlijk zo te houden. De zware benen en zere voeten mogen weer een dagje rusten en kunnen er morgen weer fris tegenaan.

Partyprikkers en extra rolstoelen op eerste wandelavond 4daagse Wezep e.o.

Niet te warm, niet te koud, geen onweer, beetje wind..kortom heerlijk wandelweer! De 39ste editie van de avondwandel4daagse van Wezep en omgeving is van start. Alle Wezepse basisscholen, de Looschool, de Nassauschool, de Eben-Haezer en de Koldewijschoele nemen deel. Ook de zorginstelling zijn weer van de partij. Heerlijk om voor zoveel deelnemers dit prachtige evenement te organiseren. Geweldig om met zoveel vrijwilligers klaar te staan voor de wandelaars in de gemeente Oldebroek en daarbuiten.

Vanavond liepen de minder validen in Wezep Zuid. Er zijn extra rolstoelen bezorgd om alle deelnemers mee te kunnen laten doen. Morgen zullen de duwers ervoor zorgen dat Parc de Zwijger en de kinderboerderij bezichtigd kan worden.

De 5 km wandelaars liepen door Wezep West. Het duurde even voordat de stoet op gang was maar toen ze eenmaal aan de wandel waren hebben de wandelaars ook genoten van de mooie omgeving. Morgen doen zij een rondje Wezep Noord.

Het waterwingebied was vanavond het terrein van de 10 km bikkels. Bijna de hele route hebben zij in dit prachtige natuurgebied gewandeld. Morgen staat er een rondje om Wezep op de planning. Dat is heel andere natuur.

Een groot respect voor de toppers van de 15 km. Via het Vinkennest helemaal tot in Hattem gelopen. Binnen 3 uur waren ze allemaal binnen. Een topprestatie. Zij mogen morgen richting t Loo, via Oldhorst en Wezep West.

Vanavond liepen ook de partyprikkers met ons mee. Zij hebben zich laten zien op de 10 en de 5 km route. Onderweg hebben zij jongeren er bewust van gemaakt dat zwerfafval geen optie is. Ze kwamen met 2 volle vuilniszakken terug bij de Finish. Dinsdag en woensdag zijn zij ook zichtbaar op de route en donderdag zullen zij op de Laatste Loodjes hun gezichten, prikstokken en vuilniszakken laten zien.

20 mei tot en met 23 mei 2019

De avond4daagse van Wezep en omgeving wordt dit jaar voor de 39ste keer georganiseerd. De organisatie van de jaarlijkse Avondwandelvierdaagse van Wezep is in handen van de Projectgroep Avondvierdaagse Wezep e.o. De projectgroep valt onder de verantwoording van de Christelijke gymnastiekvereniging ‘OLVO’.
Deze projectgroep stelt zich tot doel het organiseren van de jaarlijkse Avondwandelvierdaagse en hiermee het stimuleren van bewegen.

Alle basisscholen uit Wezep, Hattemerbroek, ’t Loo, Kamperveen en een school uit Oldebroek worden uitgenodigd om met hun leerlingen deel te nemen. Ook individuele wandelaars kunnen zich aanmelden voor dit evenement.In schoolverband wordt meestal voor de 5 of 10 km routes gekozen, de uitdaging ligt echter in de 15 km routes. Dit jaar wordt de wisselbeker die sinds twee jaar beschikbaar is gesteld voor de school die per deelnemer de langste afstand wandelt weer uitgereikt.
De bewoners van Careander en Viattence worden ook uitgenodigd door de PG a4d Wezep e.o.
Ook lopen Icare en de Zonnebloem met hun gasten mee. Vrijwilligers van deze zorginstellingen zetten zich in om de deelnemers door de mooiste plekjes van Wezep en omgeving voort te duwen of te begeleiden. Voor een aantal van deze deelnemers betekent dit een traditionele, welkome afwisseling en soms één van de weinige uitstapjes.
Voor deelname via de Zonnebloem kunt u contact opnemen met mevrouw Bredewout, tel. 038-3764304.

De routes die de projectgroep heeft uitgezet lopen weer door de mooiste natuurgebieden waar Wezep en omgeving rijk aan is. IJsselvliedt, Oldhorst, het Waterwingebied van Vitens, het Geldersch Landschap en het Vinkennest worden aangedaan met dank aan de eigenaren van deze grondgebieden.
Er worden 4 avonden routes uitgezet van 5, 10, 15 kilometer en een route van ongeveer 5 km waaraan de minder valide mensen deel kunnen nemen. Start en finishplaats is nabij de muziekkoepel op het Meidoornplein. Om na het defilé, op donderdagavond, de medaille in ontvangst te mogen nemen moet op alle avonden gewandeld worden.

De starttijd is tussen 18:00 en 18:15 uur. Vanaf 18:00 uur worden de startkaarten en de routes uitgereikt. Hiervoor worden twee tafels ingericht. Eén tafel is voor uitgifte van de individuele startkaarten en één tafel is voor uitgifte van de startkaarten voor de scholen. Op maandagavond 20 mei is er ook een tafel ingericht voor nieuwe inschrijvingen.

U wordt dringend verzocht om, voor uw eigen veiligheid en die van de kinderen, niet na 18:15 uur te starten, omdat:

  • u door bevoegde verkeersregelaars wordt geholpen met het oversteken van drukke wegen;
  • omdat u bij te laat vertrekken, of te lange pauzes onderweg, een controlepost kunt missen. Het missen van een controlepost kan gevolgen hebben voor de herinneringsmedaille.De vertrektijden voor de defiléavond, de laatste wandelavond op donderdag 23 mei zijn:
  • 18:45 uur             5 km
  • 17:45 uur           10 km
  • 17:00 uur            15 km
  • 18:45 uur            minder valide

Burgemeester Snijder zal samen met de voorzitter van c.g.v. OLVO Marco Boerman en Roelof Wichers van de projectgroep A4d Wezep e.o. het defilé afnemen. De Noordsingel zal 23 mei worden omgeturnd in via “DE LAATSTE LOODJES!”
De deelnemers van de 5, 10 en 15 km zullen de laatste 5 km dezelfde route lopen. Het defilé is de laatste 1,6 km, beginnend op de Noordsingel. Vanaf KBS De Uilenhorst/Agnieten College tot aan de Neder Enckweg staan muziekkorpsen opgesteld.

De route voor het laatste deel van de avondwandelvierdaagse 2019 is voor alle wandelaars:
Vanaf KBS De Uilenhorst, langs het Agnietencollege, over de Noordsingel, Neder Enckweg, via Ruitersveldweg naar Start & Finish. De wandelaars zullen tussen 19:00 en 20:30 uur “Via de laatste loodjes” passeren. Hier kunnen zij en hun begeleiders aangemoedigd worden en kunnen eventueel bloemen overhandigd worden. Toeschouwers worden verzocht zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen.
Parkeren van auto’s kan o.a. op de parkeerplaats achter het Dorpshuis aan de Mariënrade.

Bij de organisatie wordt de projectgroep ondersteund door ruim 65 vrijwilligers die door hun inzet van de avond4daagse een waar feest weten te maken.
Vrijwilligers worden ingezet als controlepost, hulp bij Start en Finish of als verkeersregelaar. De projectgroep waardeert hun inzet enorm. Ook de inzet van de wijkagent en de EHBO wordt zeer gewaardeerd.

De datum voor de 40ste Avondwandelvierdaagse is voorlopig gepland van 11 t/m 14 mei 2020

Wij wensen alle deelnemers, begeleiders en de vele vrijwilligers vier sportieve wandelavonden en vooral goed wandelweer toe.

Projectgroep A4d Wezep e.o.
Bestuur c.g.v. OLVO

INSCHRIJVEN


Deze film is van de eerste wandelavond van 2017. Gemaakt door Henk Nijman.