Avond4daagse

Avondvierdaagse 2018

Avondvierdaagse Wezep e.o. maandag 28 t/m donderdag 31 mei 2018

De projectgroep avond4daagse Wezep e.o. wil allereerst alle vrijwilligers bedanken die van dit evenement weer een feestje hebben weten te maken. Zonder jullie was het niet gelukt om het record aantal deelnemers van 1441 een fantastische avond4daagse te bezorgen.

Jammer dat we dinsdagavond af moesten gelasten. Veiligheid staat voorop. Veiligheid van de deelnemers en de vrijwilligers. Het moment van beslissen blijft lastig omdat wij, de projectgroep, evenals de deelnemers graag willen wandelen. Vanaf de evaluatie van de avond4daagse 2017 zijn wij al weer bezig met de voorbereidingen voor deze week. Toch blijft het weer onvoorspelbaar. We besluiten als calamiteitenteam om half 5 bij elkaar te komen en dan de weerbeelden te bekijken voor de komende 3 uur. Het blijft onzeker in de lucht. Wordt Wezep wel of niet getroffen? Gaan we de gok wagen? Wij willen zo graag..
Toch de politie en de veiligheidsregio geraadpleegd. Ook zij kunnen niets met zekerheid zeggen. Wat er komt lijkt heftig. Maar waar het naar beneden komt..
We willen niemand tekort doen, maar ook niemand in gevaar brengen. Dat doet ons besluiten toch maar … af te gelasten.
Achteraf makkelijk praten.
Maar ook al was de bui niet gekomen, wij staan achter ons motto: Veiligheid gaat voor alles!

67 minder validen en hun duwers hebben samen met 850 wandelaars 3 avonden 5 km gewandeld. 495 deelnemers aan de 10 km route en 29 deelnemers die elke avond 15 km hebben gelopen. De temperatuur was hoog, er werd veel gezweet. Op de 5-10-15 km routes stonden de watertappunten van Goed Bezig zij zorgden ervoor dat iedere deelnemer of begeleider weer met gezonde moed de weg kon vervolgen.
De Boni supermarkt heeft de vrijwilligers voorzien van een hapje en een natje.

De routes liepen door IJsselvliedt, waterwingebied van Vitens, Geldersch Landschap, Buitencentrum, kinderboerderij en Parc de Zwijger. De (land)eigenaren bedanken we voor het mogen delen van uw stukje mooi Wezep.

Deelnemers bedankt dat jullie mee hebben gedaan. Jullie vastberadenheid om een gezonde prestatie te willen neerzetten, te willen genieten van de natuur of van elkaars gezelschap, het bijkletsen onderweg: het doet ons goed! Scholen, ouders, begeleiders, vrijwilligers bedankt dat jullie het voor de kinderen hebben gedaan. Jullie inzet is enorm gewaardeerd.

De routes van de donderdagavond zijn aangepast omdat de scholen graag als groep het defilé willen lopen. De 10 en 15 km wandelaars lopen hun laatste 5 km met de 5 km wandelaars mee.
Dit zorgde voor een lange sliert wandelaars door Wezep Oost.

Het defilé werd afgenomen door de voorzitter van OLVO Marco Boerman en projectgroep lid van de avond4daagse Roelof Wichers. De VLS, de Eendracht en We bin’dr Uut zorgden voor de muzikale ondersteuning van de laatste 1,6 km.
Na het defilé zijn de medailles uitgereikt.
De volgende bedrijven hebben het mogelijk gemaakt de defilé route aan te kleden: Van Gelder Kabel- Leiding- en Montagewerken B.V., Van Werven infra en recycling, Plus supermarkten, Boni en Koos van de Put tweewielers.

Nia van de Bosch en Henk Tabois van de LOCO hebben gefilmd tijdens het defilé en Alida Bosma heeft alles op fotocamera vastgelegd. Locourant en Oldebroek.net hebben de foto’s en het dagverslag op de webpagina geplaatst.

Tijden het afnemen van het defilé heeft Marco Boerman de stratenmakersbedrijf Van Gelder-Fijn Wisselbokaal uitgereikt aan De Wereldweide. De Werelweide heeft gemiddeld de langste afstand gelopen per deelnemer. De Wisselbokaal mag een jaar in hun prijzenkast prijken.

De projectgroep A4D Wezep e.o. kijkt terug op een mooie 38ste editie van de avondwandelvierdaagse. Wij danken iedereen voor haar of zijn bijdrage.

Volgend jaar 20 t/m 23 mei hopen wij er weer een feestje van te mogen maken.

 

Avond4daagse Wezep e.o. derde avond

 Na een dag te moeten afgelasten door de voorspelde extreme weersomstandigheden zijn we blij vandaag wel te hebben kunnen wandelen. De dinsdagroutes worden niet ingehaald. De afsluitende avond blijft donderdag 31 mei.

 Vandaag liepen de temperaturen ook mooi op. Het werd weer een pittige dag om te wandelen. Alle wandelaars gingen met hernieuwde moed en veel drinkwater weer op pad.
De combinatiefunctionarissen van Goed Bezig en hun stagiaires hebben onderweg de wandelaars ook nog voorzien van extra water. De 10 en 15 km liepen via het Buitencentrum, Oldhorst en IJsselvliedt. De 15 km liep nog een stukje om via ’t Loo.
De 5 km mocht vandaag door de kinderboerderij. Altijd een waar feestje!
De minder validen en hun begeleiders hebben vandaag in Wezep West. Een prachtige wijk waar ook nog van de natuur te genieten valt.

Morgen is het dan al defilé avond. De opzet is ten opzichte van vorig jaar gewijzigd. De 15 km loopt 10 km en dan lopen ze de 5km route mee. De 10 km wandelaars lopen 5 km en lopen dan ook met de 5km lopers mee. De laatste 1,6 km doen ook de minder validen mee op de route van het defilé. Wethouder Westerbroek zal het defilé afnemen met dhr Boerman, voorzitter van gymnastiekvereniging OLVO en dhr. Wichers van de projectgroep avond4daagse Wezep e.o.
We verwachten de eerste wandelaars iets na 19 uur.
De wandelaars worden binnen gehaald door de muziekverenigingen de Eendracht en de VLS.
Ook zal “We bin’ dr uut” haar muzikale steentje bijdragen.
Voor iedere geregistreerde deelnemer ligt er na het defilé bij de finish een medaille klaar.

 

29 mei 2018

Na overleg door het calamiteitenteam van de projectgroep avond4daagse Wezep e.o. met de politie, meteo en veiligheidsregio hebben we gezien de instabiele weerssituatie van de komende uren besloten de wandelavond van dinsdag 29 mei af te gelasten.

Wij houden de weersomstandigheden nauwlettend in de gaten. Er zijn nauwe contacten met diverse meteo kanalen. Tot nu toe gaat de wandelavond gewoon door. Houdt u deze website, twitteraccount @aw4dwezepeo of Facebook Avondwandelvierdaagse Wezep in de gaten!

      Avond4daagse Wezep e.o.
eerste wandeldag

30 graden bij de start. Een pittige temperatuur om de avondvierdaagse te lopen. Tijdens de voorinschrijvingen hadden al 1396 deelnemers zich opgegeven. Zij wilden in ieder geval van de partij zijn om van de mooie routes door Wezep en Hattem te genieten. En dat is gelukt. Over de Vuursteenberg, door Wezep West, via Wezep Noord naar West. Al het moois wat Wezep en omgeving biedt.

Het record aantal deelnemers van vorig jaar is dit jaar weer verbeterd. 1441 deelnemers hebben deze eerste wandelavond genoten. 67 deelnemers aan de mindervaliden route, 850 5km wandelaars, 495 lopers op de 10 km en 29 kanjers die de 15 km aan durven.

De EHBO heeft ondanks de warmte weinig te doen gehad, her en der een pleister geplakt..

De verkeersregelaars zijn met een gevulde tas gesponsord door de BONI voorzien van een hapje en een sapje.

Morgen loopt de 5 km door Wezep Noord, de 10 km via Hattemerbroek door het Vinkennest, de 15 km gaat via het Vinkennest naar Hattemerbroek het Rozeboomspoor en de Vuursteenberg , de rolstoelers gaan via Parc de Zwijger en de kinderboerderij.

 

 

Avond4daagse Wezep e.o.

28 mei tot en met 31 mei 2018

De avond4daagse van Wezep en omgeving wordt dit jaar voor de 38ste keer georganiseerd. De organisatie van de jaarlijkse Avondwandelvierdaagse van Wezep is in handen van de Projectgroep Avondvierdaagse Wezep e.o. De projectgroep valt onder de verantwoording van de Christelijke gymnastiekvereniging ‘OLVO’.
Deze projectgroep stelt zich tot doel het organiseren van de jaarlijkse Avondwandelvierdaagse en hiermee het stimuleren van bewegen.

Alle basisscholen uit Wezep, Hattemerbroek, ’t Loo, Kamperveen en een school uit Oldebroek worden uitgenodigd om met hun leerlingen deel te nemen. Ook individuele wandelaars kunnen zich aanmelden voor dit evenement.In schoolverband wordt meestal voor de 5 of 10 km routes gekozen, de uitdaging ligt echter in de 15 km routes. Dit jaar wordt de wisselbeker die sinds vorig jaar beschikbaar is gesteld voor de school die per deelnemer de langste afstand wandelt weer uitgereikt.
De bewoners van Careander en Viattence worden ook uitgenodigd door de PG a4d Wezep e.o.
Ook lopen Icare en de Zonnebloem met hun gasten mee. Vrijwilligers van deze zorginstellingen zetten zich in om de deelnemers door de mooiste plekjes van Wezep en omgeving voort te duwen of te begeleiden. Voor een aantal van deze deelnemers betekent dit een traditionele, welkome afwisseling en soms één van de weinige uitstapjes.
Voor deelname via de Zonnebloem kunt u contact opnemen met mevrouw Bredewout, tel. 038-3764304.

De routes die de projectgroep heeft uitgezet lopen weer door de mooiste natuurgebieden waar Wezep en omgeving rijk aan is. IJsselvliedt, Oldhorst, het Waterwingebied van Vitens, het Geldersch Landschap en het Vinkennest worden aangedaan met dank aan de eigenaren van deze grondgebieden.
Er worden 4 avonden routes uitgezet van 5, 10, 15 kilometer en een route van ongeveer 5 km waaraan de minder valide mensen deel kunnen nemen. Start en finishplaats is nabij de muziekkoepel op het Meidoornplein. Om na het defilé, op donderdagavond, de medaille in ontvangst te mogen nemen moet op alle avonden gewandeld worden.

De starttijd is tussen 18:00 en 18:15 uur. Vanaf 18:00 uur worden de startkaarten en de routes uitgereikt. Hiervoor worden twee tafels ingericht. Eén tafel is voor uitgifte van de individuele startkaarten en één tafel is voor uitgifte van de startkaarten voor de scholen. Op maandagavond 28 mei is er ook een tafel ingericht voor nieuwe inschrijvingen.

U wordt dringend verzocht om, voor uw eigen veiligheid en die van de kinderen, niet na 18:15 uur te starten, omdat:

  • u door bevoegde verkeersregelaars wordt geholpen met het oversteken van drukke wegen;
  • omdat u bij te laat vertrekken, of te lange pauzes onderweg, een controlepost kunt missen. Het missen van een controlepost kan gevolgen hebben voor de herinneringsmedaille.De vertrektijden voor de defiléavond, de laatste wandelavond op donderdag 31 mei zijn:
  • 18:45 uur             5 km
  • 17:45 uur           10 km
  • 17:00 uur            15 km
  • 18:30 uur            minder valide

Wethouder Westerbroek zal samen met de voorzitter van c.g.v. OLVO Marco Boerman en Roelof Wichers van de projectgroep A4d Wezep e.o. het defilé afnemen. De Noordsingel zal 31 mei worden omgeturnd in via “DE LAATSTE LOODJES!”
De deelnemers van de 5, 10 en 15 km zullen de laatste 5 km dezelfde route lopen. Het defilé is de laatste 1,6 km, beginnend op de Noordsingel. Vanaf KBS De Uilenhorst/Agnieten College tot aan de Neder Enckweg staan muziekkorpsen opgesteld.

De route voor het laatste deel van de avondwandelvierdaagse 2018 is voor alle wandelaars:
Vanaf KBS De Uilenhorst, langs het Agnietencollege, over de Noordsingel, Neder Enckweg, via Ruitersveldweg naar Start & Finish. De wandelaars zullen tussen 19:00 en 20:30 uur “Via de laatste loodjes” passeren. Hier kunnen zij en hun begeleiders aangemoedigd worden en kunnen eventueel bloemen overhandigd worden. Toeschouwers worden verzocht zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen.
Parkeren van auto’s kan o.a. op de parkeerplaats achter het Dorpshuis aan de Mariënrade.

Bij de organisatie wordt de projectgroep ondersteund door ruim 65 vrijwilligers die door hun inzet van de avond4daagse een waar feest weten te maken.
Vrijwilligers worden ingezet als controlepost, hulp bij Start en Finish of als verkeersregelaar. De projectgroep waardeert hun inzet enorm. Ook de inzet van de wijkagent en de EHBO wordt zeer gewaardeerd.

De datum voor de 39ste Avondwandelvierdaagse is voorlopig gepland van 20 t/m 23 mei 2019.

Wij wensen alle deelnemers, begeleiders en de vele vrijwilligers vier sportieve wandelavonden en vooral goed wandelweer toe.

Projectgroep A4d Wezep e.o.
Bestuur c.g.v. OLVO

INSCHRIJVEN

 

 


Deze film is van de eerste wandelavond van 2017. Gemaakt door Henk Nijman.