Avond4daagse

20 mei tot en met 23 mei 2019

De avond4daagse van Wezep en omgeving wordt dit jaar voor de 39ste keer georganiseerd. De organisatie van de jaarlijkse Avondwandelvierdaagse van Wezep is in handen van de Projectgroep Avondvierdaagse Wezep e.o. De projectgroep valt onder de verantwoording van de Christelijke gymnastiekvereniging ‘OLVO’.
Deze projectgroep stelt zich tot doel het organiseren van de jaarlijkse Avondwandelvierdaagse en hiermee het stimuleren van bewegen.

Alle basisscholen uit Wezep, Hattemerbroek, ’t Loo, Kamperveen en een school uit Oldebroek worden uitgenodigd om met hun leerlingen deel te nemen. Ook individuele wandelaars kunnen zich aanmelden voor dit evenement.In schoolverband wordt meestal voor de 5 of 10 km routes gekozen, de uitdaging ligt echter in de 15 km routes. Dit jaar wordt de wisselbeker die sinds twee jaar beschikbaar is gesteld voor de school die per deelnemer de langste afstand wandelt weer uitgereikt.
De bewoners van Careander en Viattence worden ook uitgenodigd door de PG a4d Wezep e.o.
Ook lopen Icare en de Zonnebloem met hun gasten mee. Vrijwilligers van deze zorginstellingen zetten zich in om de deelnemers door de mooiste plekjes van Wezep en omgeving voort te duwen of te begeleiden. Voor een aantal van deze deelnemers betekent dit een traditionele, welkome afwisseling en soms één van de weinige uitstapjes.
Voor deelname via de Zonnebloem kunt u contact opnemen met mevrouw Bredewout, tel. 038-3764304.

De routes die de projectgroep heeft uitgezet lopen weer door de mooiste natuurgebieden waar Wezep en omgeving rijk aan is. IJsselvliedt, Oldhorst, het Waterwingebied van Vitens, het Geldersch Landschap en het Vinkennest worden aangedaan met dank aan de eigenaren van deze grondgebieden.
Er worden 4 avonden routes uitgezet van 5, 10, 15 kilometer en een route van ongeveer 5 km waaraan de minder valide mensen deel kunnen nemen. Start en finishplaats is nabij de muziekkoepel op het Meidoornplein. Om na het defilé, op donderdagavond, de medaille in ontvangst te mogen nemen moet op alle avonden gewandeld worden.

De starttijd is tussen 18:00 en 18:15 uur. Vanaf 18:00 uur worden de startkaarten en de routes uitgereikt. Hiervoor worden twee tafels ingericht. Eén tafel is voor uitgifte van de individuele startkaarten en één tafel is voor uitgifte van de startkaarten voor de scholen. Op maandagavond 20 mei is er ook een tafel ingericht voor nieuwe inschrijvingen.

U wordt dringend verzocht om, voor uw eigen veiligheid en die van de kinderen, niet na 18:15 uur te starten, omdat:

  • u door bevoegde verkeersregelaars wordt geholpen met het oversteken van drukke wegen;
  • omdat u bij te laat vertrekken, of te lange pauzes onderweg, een controlepost kunt missen. Het missen van een controlepost kan gevolgen hebben voor de herinneringsmedaille.De vertrektijden voor de defiléavond, de laatste wandelavond op donderdag 23 mei zijn:
  • 18:45 uur             5 km
  • 17:45 uur           10 km
  • 17:00 uur            15 km
  • 18:45 uur            minder valide

Burgemeester Snijder zal samen met de voorzitter van c.g.v. OLVO Marco Boerman en Roelof Wichers van de projectgroep A4d Wezep e.o. het defilé afnemen. De Noordsingel zal 23 mei worden omgeturnd in via “DE LAATSTE LOODJES!”
De deelnemers van de 5, 10 en 15 km zullen de laatste 5 km dezelfde route lopen. Het defilé is de laatste 1,6 km, beginnend op de Noordsingel. Vanaf KBS De Uilenhorst/Agnieten College tot aan de Neder Enckweg staan muziekkorpsen opgesteld.

De route voor het laatste deel van de avondwandelvierdaagse 2019 is voor alle wandelaars:
Vanaf KBS De Uilenhorst, langs het Agnietencollege, over de Noordsingel, Neder Enckweg, via Ruitersveldweg naar Start & Finish. De wandelaars zullen tussen 19:00 en 20:30 uur “Via de laatste loodjes” passeren. Hier kunnen zij en hun begeleiders aangemoedigd worden en kunnen eventueel bloemen overhandigd worden. Toeschouwers worden verzocht zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen.
Parkeren van auto’s kan o.a. op de parkeerplaats achter het Dorpshuis aan de Mariënrade.

Bij de organisatie wordt de projectgroep ondersteund door ruim 65 vrijwilligers die door hun inzet van de avond4daagse een waar feest weten te maken.
Vrijwilligers worden ingezet als controlepost, hulp bij Start en Finish of als verkeersregelaar. De projectgroep waardeert hun inzet enorm. Ook de inzet van de wijkagent en de EHBO wordt zeer gewaardeerd.

De datum voor de 40ste Avondwandelvierdaagse is voorlopig gepland van 11 t/m 14 mei 2020

Wij wensen alle deelnemers, begeleiders en de vele vrijwilligers vier sportieve wandelavonden en vooral goed wandelweer toe.

Projectgroep A4d Wezep e.o.
Bestuur c.g.v. OLVO

INSCHRIJVEN


Deze film is van de eerste wandelavond van 2017. Gemaakt door Henk Nijman.