Avond4daagse

Avondvierdaagse Wezep e.o. maandag 15 t/m donderdag 18 mei 2017

Avondvierdaagse 2017 is weer een feit! Wat een deelnemers. Een record aantal wandelaars van 1413 heeft de avond4daagsemedaille in ontvangst mogen nemen. Van maandag 15 tot en met donderdag 18 mei was het één groot wandelfestijn in Wezep en omgeving.
73 vrijwilligers hebben het mogelijk gemaakt dat iedereen veilig over kon steken, voorzien is van water onderweg, gecontroleerd werden of de juiste routes gelopen zijn, dat er verkeersregelaars meeliepen met de minder validen, dat Start en Finish bemand zijn en dat het mogelijk was dat de avond4daagse georganiseerd werd. Alle vrijwilligers verdienen een dikke pluim!! Zonder hen is het niet mogelijk om zo’n groot evenement te organiseren.

De projectgroep is aardig wat bedankjes schuldig.
We beginnen natuurlijk met de deelnemers. Zonder jullie was er geen avond4daagse geweest. Jullie hebben er elke avond weer een feestje van gemaakt.
Alle vrijwilligers van de scholen die voor de inschrijving, het meelopen, het natje en droogje onderweg, het uitdelen van de schoolhesjes en na afloop de medailles gezorgd hebben.
De medewerkers van de zorginstellingen die het voor hun cliënten en anderen mogelijk hebben gemaakt om mee te lopen.
De verkeersregelaars en vrijwilligers van deze zorginstellingen die kilometers hebben gemaakt om deze cliënten een prachtige vierdaagse te bezorgen.
De Boni, Plus van den Hoven Wezep, Agnietencollege, van Werven, Koos van de Put, D&S Wezep, stratenmakersbedrijf van Gelder-Fijn, Wenz, Gemeente Oldebroek, Gemeente Hattem, Politie Veluwe Noord, Vitens, Geldersch Landschap, De VLS, De Eendracht, Brassband Zwolle, EHBO Wezep, Goed Bezig, dhr. Uitslag van IJsselvliedt, het Buitencentrum, dhr. Kaiser van Oldhorst, de vrijwilligers van de kinderboerderij, de beheerder van Parc de Zwijger, de controleposten, de verkeersregelaars en de dames en heren van Start en Finish.

Ook willen we Dick van de Graaf en Jenny en Martin Rotman van Oldebroek.net bedanken voor het visueel maken van de avond4daagse zodat iedereen thuis nog weer kan nagenieten van de foto’s.
Nia van de Bosch en Henk Tabois van de LOCO hebben gefilmd tijdens het defilé en dit is te bekijken op de website van de LOCO. Onze complimenten voor de mooie bijdrage.

De samenwerking van de Projectgroep met Goed Bezig resulteerde in het feit dat iedere wandelaar onderweg is voorzien van vers drinkwater en dat de controle op de wandelroutes uitgevoerd kon worden.

Inwoners van Wezep, Hattemerbroek, Hattem en ‘t Loo bedankt voor jullie geduld wanneer u weer even moest wachten voor een grote stoet wandelaars. De bewoners langs de Noordsingel bedankt voor het “lenen” van uw straat. Het is geweldig om daar het defilé te kunnen houden.

HULDE aan de Meidoornschool! Zij heeft de stratenmakersbedrijf van Gelder-Fijn wisselbokaal gewonnen. De ingeschreven deelnemers hebben met zijn allen gemiddeld de langste wandelafstand afgelegd. Burgemeester Hoogendoorn, die op uitnodiging van de projectgroep het defilé afnam, heeft de wisselbokaal uitgereikt.

Als projectgroep kijken we terug op een geweldige 4daagse. Wij zijn er trots op dat we met zoveel hulp op deze manier een geweldig dorpsfestijn mochten organiseren.

 

Avondvierdaagse Wezep e.o. donderdag 18 mei 2017

WAUW!!! Een record van 1413 deelnemers aan de Avond4daagse van Wezep e.o.
Al die deelnemers 4 dagen in beweging. Daarnaast ook alle begeleiders die één of meerdere avonden hebben deelgenomen in beweging gekregen. Geweldig.
Met ongeveer 80 vrijwilligers kan de organisatie terugkijken op een prachtige editie van de Avond4daagse.

De Meidoornschool heeft de stratenmakersbedrijf van Gelder-Fijn wisselbokaal voor de gemiddelde langste afstand per ingeschreven deelnemer gewonnen. Maar liefst 20 kinderen van de Meidoornschool liepen de 15 km route! Zij mochten vanavond tijdens het defilé de stratenmakersbedrijf van Gelder-Fijn wisselbokaal in ontvangst nemen.

Burgemeester Hoogendoorn, voorzitter van c.g.v. OLVO Marco Boerman en PG A4d Wezep e.o. lid Roelof Wichers hebben het defilé in ontvangst genomen onder de prachtige muzikale klanken van de VLS, de Eendracht en brassband David.

Het was een waar feest op “Via de Laatste Loodjes”

 

 

Avondvierdaagse Wezep e.o. woensdag 17 mei 2017

Het wandelweer verdiende geen 10 vandaag. Het was drukkend warm. Sommige van onze kleinste deelnemers hadden het wel erg zwaar op het eind van de 5 km. Toch vonden ze de kinderboerderij helemaal het einde!

De 10 en 15 km liepen achter het Buitencentrum langs, via het prachtige Oldhorst naar IJsselvliedt. Warm in het bos maar een prachtige route. Het water van Goed Bezig zorgde voor een welkome verkoeling.

De minder validen liepen door Wezep-West. Een stukje door de nieuwbouw en door het bosrijke gedeelte.

Morgenavond is de defilé avond.
Het gedeelte van de Noordsingel tussen het Agnietencollege en de Neder Enckweg zal worden omgeturnd tot via “de Laatste Loodjes”.Het feestgedeelte zal gemarkeerd worden door een boog van de firma van Werven en een boog van de firma Koos van der Put. Halverwege het feestgedeelte zal ‘Goed Bezig’ zich presenteren.
Zij maken zich hard voor een gezonde traktaties en beloningen tijdens de avondvierdaagse. Plus supermarkt is partner van ‘Goed Bezig’ en zal  haar boog opzetten halverwege de defilé route.

De VLS, de Eendracht en de brassband David uit Zwolle zullen hun muzikale talenten laten horen.

Burgemeester Hoogendoorn zal, ter hoogte van de Gerbrandystraat, samen met dhr. Boerman, voorzitter van c.g.v. OLVO en dhr. Wichers, lid van PG a4d Wezep e.o. het defilé afnemen.
Hier wordt ook de wisselbeker voor de scholen uitgereikt aan de school die gemiddeld de langste afstand per deelnemer heeft afgelegd.

De eerste deelnemers worden tegen 19:15 uur op via “De Laatste Loodjes” verwacht.
De Noordsingel zal tussen 18:00 en 21:30 uur afgesloten zijn voor alle verkeer.
De deelnemers lopen allemaal door naar Start en Finish waar de medailles voor de scholen en individuele wandelaars klaar liggen.

 

Avondvierdaagse Wezep e.o. dinsdag 16 mei 2017

De projectgroep avond4daagse Wezep e.o. heeft vandaag de complimenten ontvangen voor de routes.

De 15 km liep de route tegengesteld aan de 10 km. Zij kwamen elkaar tegen op de Duurzaamheidsstraat in Hattemerbroek. De 15 km heeft ons buurdorp Hattem aangedaan. Via de Vuursteenberg weer naar Wezep.
De 10 km liep het laatste stuk over het nieuwe asfalt van de Duivendansweg door het Vinkennest.

De 5 km liep een nieuwe route door Wezep-midden en Wezep-Noord. Wat een lange sliert deelnemers zo door het dorp. Prachtig om te zien. Allemaal mensen die aanmoedigen langs de kant van de weg is ook een genot voor de wandelaars.

De minder validen liepen door Parc de Zwijger en de kinderboerderij. De fonteinen in Parc de Zwijger waren bewonderenswaardig. De kinderboerderij is altijd een mooi onderdeel om mee te nemen in het plannen van de route. De mensen genieten daar! De dieren ook.

De samenwerking tussen Goed Bezig en de PG A4d heeft als gevolg dat de waterposten weer flink water moesten tappen en de controleposten alle kaarten weer gecontroleerd hebben.

De Loco was vandaag van de partij met filmopnames en Oldebroek.net voor de foto’s.

 

 

 

 

Avondvierdaagse Wezep e.o. maandag 15 mei 2017

Een prachtige wandelavond vandaag. Een record aantal deelnemers deden er mee aan de 37ste editie van de avondwandelvierdaagse Wezep e.o.

De route voor de minder validen ging vanavond door de nieuwbouw van Wezep Oost. De verkeersregelaars lopen met deze groepen mee, zodat elke groep veilig overgezet kan worden bij de drukke kruisingen.

De route van de 5 km ging via het Wilhelminapark door het waterwingebied. Een hele lange sliert van deelnemers en begeleiders.

De route van de 10 km was vorig jaar nieuw op papier gezet maar is toen niet gewandeld door de afgelasting van de eerste wandelavond. Dit jaar heeft de projectgroep de route uit de kast gehaald en is zij nu wel gelopen.
Via de Soppe naar Wezep-West, de wijk waar bos en wonen samen komen, door naar het Wilhelminapark en ook via het waterwingebied van Viatens terug naar Start en Finish.

De 15 km heeft een grotere lus door Wezep-Noord gelopen om achter de 10 km aan te haken. Het stuk door het waterwingebied was iets anders aangegeven zodat ze bij de Keizersweg het bosgebied pas weer uitkwamen.

Al met al weer genoeg gezien en genoten van het mooie natuurschoon dat Wezep te bieden heeft.
De EHBO heeft al enkele blaren moeten behandelen. Fijn dat zij ook weer aanwezig op de routes.
De watertappunten van Goed Bezig waren ook weer ingericht langs de 5, 10, 15 km routes. Er werd veelvuldig gebruik van gemaakt.

 

 

avondvierdaagse wezep 2017